Porovnat analogový vstup v PIC18F452

S

Stavros84

Guest
Dobrý den, chci dát analogový vstup do pic18F452 tím, čidlo teploty nebo potenciometr. Z křivky na analogový vstup i najdou rovnice. Po té jsem se najít inverzní této rovnice a budu ukládat ji do pic. A konečně chci porovnat vstupního signálu s výsledkem inverzní rovnice a uložte ho do externí paměti a pak poslat do DAC. Ví někdo, jak mohu srovnávat?

Měli byste mít požádala ji trochu jasnější .. Doufám, že jste již našli odpověď ..

Dobrý den, exnol chci, aby se něco jako [url = "http://www.anadigm.com/_doc/DB0223009-U210.pdf"] tento [/URL] (viz první strana), se budu snažit znovu najít řešení s těmi si myslí, že jsem četl na tomto webu, a když jsem se nenajde řešení, budu se snažit to vysvětlit lépe.

Je to více o programovací problém, než analogový, tak bych si myslel. Máte ADC v PIC, takže si ji digitalizovat a buď spočítat požadovaný výkon, nebo použijte vyhledávací tabulky. Budete potřebovat externí DAC pro výstup. Keith.

Dobrý den, ano, mám Keith ADC v PIC, tak jsem digitalizovat analogový vstup a počítat s pic inverzní vstupní signál. I ukládat výstup na vyhledávací tabulky a pošlu to na externí DAC pro výstup. Něco jako například v [URL = "http://www.anadigm.com/_doc/DB0223009-U210.pdf"] odkaz [/URL]. Udělal jsem nějaký test dnes. Myslím, že to funguje, ale se spoustou problémů. Výstup není trojúhelník jako číslo 3 z webové stránky, nebo to není jako na obrázku 6. Budu dělat další testy zítra. Možná, že mám problém, když uložím (uložení výstupu pic) na vyhledávací tabulky.

Zkuste jednoduchý vyhledávací tabulku první (přímky se sklonem -1 například) to bude snazší ladění. Keith

OK Keith děkuji moc. Tady je fotka z výsledků, které jsem měl mít dnes.

Je složité být jistý, co jsem vlastně při pohledu na, ale zdá se, že přímky pro první čtvrtletí roku průběh - je to, že to, co jste očekávali? Keith

Myslím, že ano, že by měl být přímka (úhlopříčka) jako v prvním čtvrtletí, nebo by měl mít malé kroky, jako je [url = "http://www.anadigm.com/_doc/DB0223009-U210.pdf"] obr. 6 [ / URL] Nechápu, proč se po prvním čtvrtletí to jít dolů na 0 Volt a vrátit se zpět, aby pokračoval v linii. Toto myslím, že se bude snažit řešit zítra. Napadlo mě, jestli by měl potřebovat kondenzátor (možná mezi analogovým vstupem a pic) k vyřešení problému. Takže budu dělat nějaký test s kondenzátorem

Vypadá to spíš jako softwarový problém pro mě. Keith

Půjdu teď podívat se na to. Bál jsem se, že možná byl o softwarový problém. Možná, že po prvním čtvrtletí (linie), ani ukládat všechny hodnoty vyhledávací tabulky. Takže pokud v některých pozice adresu vyhledávací tabulku neměla skladovat nic (tak my máme 0 Volt) takže možná to bude důvod, že to jít dolů na 0 Volt a vrátit se zpět. Velice vám děkuji za pomoc Keith

Nenašel jsem zatím řešení. Budu se podívat znovu kód a potenciometrem, pokud to funguje dobře. Možná, že potenciometr "skok", některé hodnoty (např. z 2,3 Volt jde do 2,6 V), takže možná to proto, že mám tuto grafiku. Mám provést výpočet v Excelu a já jsem zjistil, že výstup z inverzní, "skok", některé hodnoty (např. z 2,3 jede na 2,6). Takže to je důvod, že mám tuto grafiku, protože v některých adresu vyhledávací tabulky neměl uložit cokoliv. Nevím, jestli můžu dělat něco o tom. Nakonec jsem najít řešení. To bylo programovatelné problém. Děkuji vám za pomoc, Keith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back