Postup pro návrh oscilátoru

G

Global_Hawk

Guest
Dobrý den, jsem začátečník v oblasti elektroniky .... Chtěl jsem přes některé dokumenty oscilátoru, návrhu až po proudových konvejorů. Mohu analýzu těchto obvodů, ale potřebuji návod, jak začít, jak návrhu tohoto oscilátoru? Jaký je postup, pokud chci navrhnout oscilátor jsem s bloky jako proudovými konvejory?

Dobrý den, jsem začátečník v oblasti elektroniky .... Chtěl jsem přes některé dokumenty oscilátoru, návrhu až po proudových konvejorů. Mohu analýzu těchto obvodů, ale potřebuji návod, jak začít, jak návrhu tohoto oscilátoru? Jaký je postup, pokud chci navrhnout oscilátor jsem s bloky, jako je aktuální dopravníky
V této souvislosti jsem dvě doporučení:.. 1) Seznamte se s principem CC (převod nemovitostí) 2) Snažte se porozumět princip designu a rovnice popisující CC oscilátory. Otázka: Máte v úmyslu najít nový návrh oscilátoru, nebo budete znovu stávající okruh?

Díky za odpověď! Jsem si jistý, ale pokud jde o návrh nového obvodu se týká. Nicméně, já se těším na úpravu stávajících okruhů s cílem zlepšit parametry / snížit komponenty atd. Přečetl jsem hodně literatury o CCS. Budu se snažit pochopit, více o oscilátor. Jakékoliv další návrh?

Díky za odpověď! Jsem si jistý, ale pokud jde o návrh nového obvodu se týká. Nicméně, já se těším na úpravu stávajících okruhů s cílem zlepšit parametry / snížit komponenty atd. Přečetl jsem hodně literatury o CCS. Budu se snažit pochopit, více o oscilátor. Jakékoliv další návrhy?
Protože mnoho alternativ CC oscilátoru byly publikovány v posledních 10 letech, pochybuji, že můžete uspět ve zlepšování stávajících návrhů (snížení komponenty). Existují dva základní důležité aspekty: * Proč okruhu oscilují - a na jaké frekvenci? (Barkhausena je oscilátor stavu použít CC principy) * Proč je nutná stabilizace amplitudy a jak může být dosaženo (bez vlivu na mnohem THD) Otázka: Jaký typ CC budete používat? (Myslím, že AD844)

Díky za vedení o základech oscilátorů. No, zatím jsem pracoval na PSpice simulace různých filtrů CC realizovány a oscilátory. (Většinou založené na technologii CMOS 0,35 um)

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek přidán v 16:01 ---------- Předchozí příspěvek byl v 15:59 ----------</span></span>
Máte nějaké odkazy, kterými mohu studie principů CC oscilátorů? Bylo by velmi užitečné, předpokládám.

Ahoj Global_Hawk, OK, jsem se dozvěděl, že hodláte vytvořit vlastní CC namísto použití stávajícího zařízení. Pokud jde o vaši otázku, přikládám jeden z několika dokumentů k dispozici na webu. Kniha obsahuje řadu dalších informací literatury. Jeden důležitý bod: V mnoha případech najdete na CC obvody (oscilátory a filtry) pod klíčovým slovem "CFOA" (Current-zpětné vazby operačního zesilovače). Je to matoucí, ale člověk musí vědět, že opravdu neexistuje žádná zvláštní oscilátor a filtrační okruhy, které musí současné zpětné vazby zesilovače (CFOA). Ale je tu jeden CFOA na trhu (AD844), které lze použít i jako CC, protože vnitřní vysoké impedance uzel přístupný. Tato jednotka není nic jiného než CC s výkonem vyrovnávací paměti na palubě. A v mnoha, mnoha případech je tento přístroj používat jako CC, i když příslušné oscilátor a filtrační okruhy se nazývají "CFOA-based". Je to opravdu matoucí - a dle mého názoru to není správné. Ale jeden by měl vědět o tom.

Díky moc za informace / dokument, stejně jako pro zúčtování pochybnosti, pokud jde (CFOA ).... to bude velmi užitečné ... Věřím, že mohu nastoupit na toto téma nyní!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back