Potřeboval bych vyřešit diferenciální rovnici

P

penrico

Guest
Potřeboval bych vyřešit: (veškeré kroky, aby to) sen (WT) = C δV (t) / DT + 1 / L ∫ (V (t)? T) + 1/RV (t), kde w ≈ 1 / ( 2 pi sqrt (LC)) Potřebujete se dostat V (t)?? Je to superegenerative původní vzorec, ale já hledám všechny kroky, aby se sollution. díky.

Vaše otázka není jasné, z následujících důvodů: 1. Co je to "sen (WT)"? 2. Má 1/RV (t) znamená V (t) / R nebo 1 / (R * V (t))? 3. Protože jste nezadali okrajové nebo počáteční podmínky, co chceš hledat obecné řešení?

To je jednoduché Integro diferenciální rovnici pro obvod série LCR! Použít KVL a budete si to! Počáteční podmínky mohou být považovány za nulové!

Počáteční podmínky nejsou nulové, rovnice má exitation, že je hřích (WT). Jeho sinuidal vlny. 1/RV (t) znamená V (t) / R Hledám sollution v rovnicích obecné formě. Díky

Ahoj, lze tento problém zjednodušit, paralelní RLC obvod s sinusoidal nutit funkci. Pro vyřešení tohoto problému je třeba nalézt kompletní odpovědi, v (t) = VN (t) + VF (t), kde VN (t) a VF (t) jsou přirozené a nucené reakce, resp. Přirozená reakce, VN (t), by měla být ve formě VN (t) = D * exp (s1 * t) + E * exp (S2 * t) [druhého řádu, okruh], kde S1 a S2 jsou kořeny tyto charakteristické rovnice s ^ 2 + (1 / (R * C)) * S + (1 / (L * C)) = 0 unkonwns, D a E bude určena později pomocí počáteční podmínky vynucené odezvy, VF ( t), by měla být ve formě VF (t) = F * sin (w * t) + G * cos (w * t) [nutit je funkce "* sin (w * t) '] neznámých, F a G, lze stanovit dosazením VF (t) v původní diferenciální rovnice (to se dá udělat, protože VF (t) je jedním z jeho řešení). Potom můžete použít metodu neurčitých koeficientů najít F a G. HTH

To je 2. řádu diferenciální rovnice obvodu LCR série. tak použijte doplňkovou funkci, a zejména nedílnou součástí řešení.

Dobrý den, přátelé, jsem možná špatně, ale věřím, že výše uvedené rovnice je RLC obvodu paralelně (ne série). KCL: I (t) = IC (t) + Il (t) + Ir (t), kde I (t) = A * sin (w * t), IC (t) = C * DV (t) / dt Il ( t) = (1 / L) * integrovat (V (t)) dt + Il (t = 0) Ir (t) = V (t) / R HTH

Dspnut, jediná věc, která je pro mě temný termín Il (t), což je základní. Podle původního plakátu, Il (t) je neurčitý integrál, pak se problém může být transformována do ekvivalentu obyčejné diferenciální rovnice druhého řádu, a proto řešení, pokud váš předchozí příspěvek, je perfektní. Pokud je však nedílnou Il (t) je určitý jeden, pak vaše řešení by bylo problematické. Důvodem je to, když můžete specifify V (0), nemáte nárok specifikovat V "(0), jak se můžete dostat přímo z rovnice. V tomto případě nebudete moci rozhodnout konstanty "D" a "E", ve svém předchozím příspěvku, protože máte jen jednu podmínku, která je asi V (0).

Můžete použít původ s ohledem na t, pak budete mít DE druhého řádu, použijte caracteristique rovnice: r ² + r / (RC) +1 / (LC) = 0, při nástupu řešení je to obecná , takže musíte dostat konkrétní řešení.

Dobrý den, přátelé, já souhlasím s steve10, že potřebujeme dvě počáteční podmínky (V (0) a V '(0)). Můj první dojem z četby penrico post je, že obě výchozí podmínky jsou availble. Penrico by měl být schopen objasnit toto. :) Na zdraví

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back