potřebují pomoc LNA se strukturou Darlington

W

wizardyhnr

Guest
Mám návrh LNA, které potřebují 20dBm P1dB a 35dBm IIP3, někdo řekl, že možná Darlington výběr, ale já jsem neviděl žádné knihy, které se týká informací o tom, jak navrhnout Darlington-structre LNA, má někdo nějaké podrobnější materiály o Darlington structre LNA design? Díky!

Já si nemyslím, že by mohl Darlington větší rozdíl zlepšení IP3 ve srovnání s jednostupňovou LNA. Pro tyto druhy vysoké požadavky na IP3 (obvykle CATV je LNA), dobrý přístup, je rozdíl, nebo push-pull fázi LNA. Také pro tento design je velmi důležité charakteristiky tranzistoru.

-IIP3 nemůže být větší než 10 dB P1dB (téměř) vyšším IP3 LNA se mají cascode struktury .. -Darlington topologie není vhodné konfigurace pro LNA, protože rozmnožovány CBE přes vstupní ..

IP3 může snadno být mnohem více než 10 dB vyšší než P1dB bodu. Můžete se na nich například zesilovače RFMD, tam jsou někteří s 18 nebo dokonce 19 dB rozdíl. Pokud potřebujete CATV zesilovač můžete použít BPF540 jednoho tranzistorového zesilovače a získejte spec. Je-li cena není hlavním zájmem bloků použít zisk z RFMD, Minicircuits, WJ a jiných dodavatelů. Můžete si vyrazit zesilovač s vnitřní upřednostnění a odpovídající pro 75 Ohm, stabilní a uspořádání. Darlington není dobré pro LNA a pro vysoké linearity stejně.

BFP540 nelze použít pro tento návrh, který hledá 20dBm P1dB a 35 dB IIP3. BFP540 jen 11dBm P1dB, a max. 24.5dBm OIP3. http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/infineon/1-bfp540_1.pdf Jak jsem již zmínil dříve, musíte pečlivě švindlovat tranzistoru a poté topologie. To je opravdu těžké specifikace pro LNA. Je-li IP3 je 10 dB vyšší než P1dB (což je možné), to je problém s LNA (nejčastěji potenciální nestabilita out-of-band, zejména při nízkých frekvencích).

BFP540 je IP3 = 24,5 dBm pro 2V a 20 mA (Stránka 3 z listu). Na straně 6 parcel pro IP3 jasně ukazují, že pro 5V a 40mA IP3 vede až na 30dBm. Pokud to není dost BFP650 mohou být použity. List ukazuje, IP3 = 29,5 pro 3V @ 80mA, v blízkosti 33dBm pro 45V @ 45mA. Tato čísla jsou do značné míry konzervativní. Skutečná čísla jsou lepší. Já jsem návrhy na základě těchto tranzistorů a měl IP3 na 39 až 40 dBm. Mimochodem, byl jsem velmi překvapen, když zjistí, že S-parametr soubory pro tyto tranzistory na Infineon webu jsou poškozené a špatné. Dokonce i po vážné operaci tyto soubory stále pracují jen tak-tak proto, že žádný hluk parametry. Poté, co jsem zjistil, S-parametr soubory v mé simulaci programu LINC2 S-data adresáře se vše dobré. Hanba na Infineon. Je to poprvé, kdy vidím něco špatného na společnosti Německa. Obvykle Němci jsou velmi přesné. Pokud potřebujete dobrý S-parametr soubor, prosím dejte mi vědět. Mohu nahrát za vás.

a téměř 33dBm pro 45V (at) 45 ma
V každém 45V SiGe tranzistor shoří v první vteřině :) Každopádně myslím, že tady je zmatek. První podmínkou hledá 35dBm IIP3 (IP3 na vstupu), což pravděpodobně znamená, alespoň 50dBm OIP3 (IP3 na výstupu). Žádný z řady BFP může to jako samostatná zařízení. Potřebuje konkrétní konfiguraci. [/Quote]

Ano, na 45V to bude hořet. Samozřejmě je to překlep, a skutečný počet je 4.5V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back