Potřebujete pomoc s FIFO ověřování

N

netreg

Guest
Jsem nové ověření.Pro ověření FIFO, komponenty požadované zjistily, že jsem se testbench, DUT, autobus funkční model a tabulky.Existuje rozdíl mezi testbench a testcase?A může někdo rozpracovat na Autobus funkce modelu pro synchronizaci FIFO.Jsem řízení ve správném směru.

A testbench může zahrnovat mnoho testcases.

A funkční model je model s hardware na vyšší úrovni abstrakce (Např. napsán v SystemC, SpecMan e, apod.).Často to se považuje za zlatý referenční model, na nichž se operace z DUT je srovnávat.

Pro jakékoliv kontroly, je minimálním požadavkem jsou BFM řídit podnětem (např. FIFO psát) a monitor (např. FIFO číst) zachytit výstup.Další, případně si můžete vybrat několik přístupu ke kontrole integrity výstup.Pravděpodobně nejrozšířenější použití je skóre palubu metoda spolu s referenčním modelem předpovídat očekávaný výstup.Nicméně, tento přístup je zpravidla cyklus-přesné, pouze transakce-přesné, ale v závislosti na vašem testplan, může to dost dobrý.

Neexistují žádná přesná definice testbench.Někteří lidé, jako já,
zvažte vše vedle DUT být testbench (např. referenční model a BFMs) a testcase být subjekt, který používá testbench vykonat zkoušku.To je podobné tomu, co vidíte v laboratoři.Například, máte palubě (DUT) a budete používat testbench, které zahrnují provoz generátorů (ixie nebo SmartBit), generátoru signálu (osciloskop) a monitory (osciloskop nebo LED / LCD displej) pro test na palubě.

Pro váš konkrétní problém, budete potřebovat BFM řidič zapsat do FIFO a BFM sledovat číst data.Pro BFM řidiče, budete prosazovat střízlík a dat na stejném cyklu, ale pouze v případě, že FIFO plná není prosazován.Pro BFM monitoru byste RDEN uplatnit pouze v případě, že FIFO prázdná, je nepravdivé, a v závislosti na vašem FIFO načasování, snímání dat stejného cyklu a další.

Pokud jde o referenční model, je vpřed za normální situace.Co je v vyjde,
a to bez jakékoli změny.Takže je to jednoduché odhadnout očekávaný výsledek.Pokaždé, když budete psát do FIFO, ukládání stejného zápisu dat do fronty, například v rámci své referenční model.Pokaždé, když budete číst z FIFO, porovnejte čtení dat se očekává, že data ve frontě.Měly by zápas.

- Hung

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back