Potřebujete pomoc vybudování FM vysílač

D

devilgod

Guest
Ahoj, mé jméno je devilgod, za poslední měsíc jsem byl výzkum na stavbě FM vysílač. Já jsem celkem nováček. Našel jsem video na YouTube, kde ten chlápek z dřevěné FM vysílač. m.youtube.com / watch? gl = CZ & hl = en-GB a klient = mv, Google a v = DXhbGzdecHI & fulldescription = 1 On zaslali seznam věcí, třeba taky. Koupil jsem si věci z obchodu. Seznam: - 1) 2N3904 tranzistor X 2. 2) 1nF keramický kondenzátor. 3) keramický kondenzátor 100nF. 4) 10pF keramické víčko. 5) 33pf keramické víčko. 6) 22nf keramické víčko. X 2 7) 1-5P TO 30P vzduchu tyči. 8) 470 R odpor 9) 47K odpor 10) 10K odpor 11) 68k rezistor 12) 1M odpor 13) 10mm MIC 14) antény 15) Baterie plug Teď, když jsem sledoval Tutanchamona, nemůžu vidět, co odpor a capacito se používá. Znamená to, co použít, kde a on dint dokonce hlas ve videu. Tak jsem zmatená. Takže někdo může poskytnout nějaké informace, schéma zapojení, aby FM vysílač z těchto věcí. PROSÍM.

Schéma zapojení bliká až nyní a jeho then.When na obrazovce pauzu video a pokusit se zkopírovat obvodu na kus papíru, k práci od. Upřímný

Ahoj ... FM vysílač obvody jsou tam v mnoha internetových stránek. Jen to Google Image Search "FM vysílač schéma" a budete mít mnoho ..

Díky hoši, jsem dint vidět, že je CKT diagram na videu ....:) i ll místo, když stál nějaký problém ...

Otevřel video na stránkách YouTube pravidelně, pozastavení videa na 00:58 a dostal na následujícím obrázku. To by vám jít. Pokud si nevíte, jak číst odpor kódy barevnou páskou, Google, a existuje mnoho výukových programů. Je to opravdu docela jednoduché, jakmile se podíváte na známé odpor a zápas se jeho barvy / čísla.

Ya jsem dostal screenshot .. ale v tomto videu, je kondenzátor napsané na 223 na to. ale já mám 203 kondenzátor psaný na tom. tak bude 203 bude fungovat místo něj ...

Ano, můžete použít tento kondenzátor. Ne všechny hodnoty jsou velmi důležité. Kondenzátoru číselný kód: první číslo je první číslo, druhé číslo je číslo 2., 3. číslo je počet nul, aby kapacita v pF (1pF = 10 -12 F) Ignorovat žádné dopisy - prostě ukazují, tolerance a napětí. : Úsměv: například: 223 = 22nF znamená 22000pF a 203 znamená 20000pF = 20nF

1 další otázka, V tomto videu se používaly čtyři otočení cívky. Mohu použít ruční cívkou z měděných sám ... a jak si mohu udělat 1 / 8 diamtere role podle potřeby v tomto obvodu??

Ano, Shure. Potřebujete mít jen některé skloviny drátu a 1 / 8 vrták ... : Úsměv: cívky jsou navinuty v jedné vrstvě pomocí vrtáku ve vinutí formuláře. Můžete použít 24-27 drátu kultivovaný ze starého transformátoru, nebo ze starého televizního průhyb. Nemůžete-li najít kabel k recyklaci muset koupit sklovinu izolovaný drát, jak ve specializovaných prodejnách "drát magnetu" (také vyhledávat obchody, které se specializují na převíjení elektromotorů). : Úsměv:
coil2.jpg

Ahoj potřebuju pomoc ... znovu jsem viděl chlapa ve videu Nepoužívejte vzduchu ploty, ale on je uvedeno v části použité .... tak může někdo říct, je skutečně nutné nůžky ...

Je třeba použít trimr kondenzátor, aby další frekvenci úpravy. Pomocí šroubováku pro šroubovák slot na trimru kondenzátoru. Někdy, když je použita nevhodná či tip, nosí šroubovák, může být obtížné nastavení. Také pomocí kovové šroubovák je kapacita úpravu těžké kvůli zbloudilý kapacitní odpor. Ideální pro použití s keramickým hrotem šroubováku. : Úsměv:

Můžete také nastavit frekvenci ohnutím vinutí, méně pohodlné samozřejmě.

ale v tomto videu se dint používat Air trávníků ... to vliv??

No, jako začátečník lepší používat zastřihovač, více snadno kompenzovat indukčností variant. Malý šroubovák nebo podobný nástroj, je třeba nastavit trimry. Kompletní nastavení proces vyžaduje hodně trpělivosti, protože přítomnost vaší ruky a nástroj se bude mírně měnit kapacita tyči. Má FM rádio poblíž okruhu a nastavit frekvenci, kde není žádný příjem. Zavedení proudu do obvodu, začít nastavovat trimrem až najdete správné místo. Později, v případě, že příjem na rádiu může dojít ke ztrátě v rozsahu několika metrů, než je to pravděpodobně způsobeno špatnou nastavení frekvence a posloucháš některé harmonické vysílače místo střední frekvence. Podruhé se snaží umístit radio daleko od obvodu a znovu nastavit.

Mám několik otázek ... Ve schématu, zobrazí se musím použít trimmmer paralelně kondenzátor 33pf ... ale trávníků se. 3 nohy .. Tak kam připojit třetí jedna? av tomto CKT, řekl k použití 9V baterie, mohu použít 3V, bude to fungovat?? a poslední otázka, jak knw frekvence, ve kterých jsme na znamenají, jak nastavit ... a jak víme, ve kterém jsme Sladění naše vysílače??

Trimr kondenzátor má dva terminály připojené k sobě a jednu samostatnou. Pro tento obvod je třeba mít 9V napájení. Finální nastavení frekvence na trimru nastaví vysílače v pásmu FM, 88 až 108 MHz. Za normálních okolností to může vyžadovat použití čítače frekvence RF, ale stačí použít FM rádia u okruhu a začít nastavovat trimrem až najdete správné místo.

pro tento obvod je třeba mít 9V napájení.
To asi bude spolupracovat s 3V, s nižším výkonu. Ale měli byste začít s 9V baterií. Pokud to funguje, můžete se pokusit snížit dodávky.

Přidal jsem 9V adaptér pro napájení ....[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Příspěvek přidán v 14:41 ---------- Předchozí příspěvek byl v 14:39 ----------[/SIZE] [/COLOR], ale stále pracuji NT ... Chci vědět, jo to kondenzátory, odpory a + ve straně, jsem opravdu efekt. . bcoz i pájení je bez seein ...

Existuje řada důvodů, proč je obvod nefunguje. , Aniž by viděl, jak se shromáždili to nikdo nemůže vědět. Měli byste začít tím, že ověřuje obvod DC úrovně. Navíc, pokud budete měřit napětí na bázi tranzistoru oscilátoru podle země nebo obvodu napájecího proudu, budou mírně měnit v případě provozního oscilátoru, pokud se dotknete anténní výstup s prstem.

Můžeme vidět nějaké fotky z vysílače? Používáte nějaké krátké antény? Jak si můžete otestovat vysílače? Už jste se snaží naladit i FM přijímač?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back