Potřebujete proudění vzduchu senzor pro měření proudění vzduchu systémem

E

ex4

Guest
Dobrý den, i třeba vybudovat plně elektronický systém měření proudění vzduchu s rychlostí 0-45m / s, takže někdo mi může pomoci asi design? chci připojit k mému AVR ATmega16 jsem hledat pro komerční senzor, ale on je cena ořechy: cry:: cry: Díky

Wow! To je jednoho krásného projektu! Podívejte se na: - trubka Pitot - Hot-drát anemometr - (Ultra), Sonic anemometr Všechny výše uvedené zařízení nemají žádné pohyblivé části, takže mohou být levné potetntially.

Nejjednodušší je použít pár tranzistorů, jeden umístěn v proudu vzduchu a jeden stíněný vyzvednout životního prostředí TEPLOTY. To dá diferenciální napětí v důsledku vlastního oteplení, které budou přímo úměrné čtverci rychlosti větru. Tranzistory jsou * skutečné * levné a nejsou náchylné k mechanickému poškození. Zesilovat s operační zesilovač a krmiva do své žetony ADC. Do všechny kalibrační software.

Aland, máte nějaké schéma za použití tohoto systému? [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 56 minutách: [/color] [/size] hej, já mám tento okruh z EDN, bu jsem zmatená o stanovení maximální průtok vzduchu měřit, protože i třeba více než 45 m / s. někdo může mi vysvětlil, jak?

wow, to je mocná high-tech: |: | není jednoduché, jak jsem si myslel

Vypadá to, že okruh je generování rychlost větru na frekvenci výstupu. Já bych kohoutek výstup první operační zesilovač. Jinak bych jít hledat jednodušší schéma, který generuje výstupní napětí přímo. Jako plus pro tuto schematicky v případě, že snímač je rozumné vzdálenosti od uC frekvenční výstup je méně náchylné k rušení nebo útlumu. Hledal jsem na webu jste se zmínil, pomocí 'anemometr' a dostal tenhle to je lineární (bez výpočtu nebo převodní tabulky ve vašem softwaru)
3_1157797837.GIF
jejich skutečné článek hxxp: / / www.edn.com/article/ca243221.html?ref=nbsa&text=anemometer

Ahoj EX4, jste považován za použití PC powresupply muffin fanoušek jako senzor rychlosti větru? s drobnými úpravami, je schopen na výstupu digitální signál úměrný rychlosti větru.

[Quote = willib] Ahoj EX4, jste považován za použití PC powresupply muffin fanoušek jako senzor rychlosti větru? s drobnými úpravami, je schopen na výstupu digitální signál úměrný rychlosti větru. [/quote] Výborná návrh. Některé novější fanoušci mají vestavěný výstupu otáčkoměru, takže by žádná změna nutná. Jediný problém je, že je to mechanická a bylo by potřeba více údržby (ložiska, atd.), aby ji udrželi na přesnost.

Změny jsem udělal bylo odstranění armatury při zachování spojů a hala přepínač neporušený, a spojující dva rezistory 10k přes místa, kde byly připojeny cívky. tento elininates cogging způsobené magnety attrattion na armeture, které mu umožňují volně otáčet, a pokud můžete najít jeden s kuličkovými ložisky (mnoho z nich), pak údržba isnt problém také ještě pracuje na 5V, takže výstupní signál je v podstatě digitální

dobře Aland, můj schematické z EDN jen předek, že jeden tam máš moje otázka je, jak mohu dělat to měřit více než 30 m / s?? a o poskytování muffin moc, já nejsem tak rád, že: | protože jsem vyhýbat fyzické druh designu v senzoru části

Při pohledu na okruhu, nastavte VR2 na maximum, pak nastavte na nulu VR1 výstup, pak kalibrovat R2 zpět, aby výstup se oblast, kterou chcete. V případě potřeby zvýšit hodnotu VR2 (ale já jsem nechtěl jít přes 10K). Q3 a VR2 určuje, jak moc extra proud je aplikován na teplo Q1. Jen mějte na paměti, větší rychlost větru měří méně usnesení budete moci měřit. Celý okruh bude stát o $ 5 dolarů na vybudování - s PCB, tak bych si s ním.

No, to je vše vysvětlí: D: D teď jsem přesvědčit, že v budově, mám rád jednoduchost okruhu a ze všeho nejvíc to funguje velmi dobře s ohledem na komponenty.

pokud u dont potřebovat přesnou metodu pak tady je jedna .... připojit malý ventilátor na hračky DC motor ... vzhledem k otáčení hřídele stejnosměrného napětí bude vypracován .... postavit stůl ... porovnáním se známými hodnotami (dříve tabulky z nich) u může dostat ... .

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back