Potřebujete tranzistorový obvod pro PIC16F873 programátor

D

dasa

Guest
Ahoj mám dělat PIC programátor pro PIC16F873 zařízení. Musím použít tranzistory, aby byli schopni změnit napětí na pinu MCLR na 13V. mohl někdo dát mi schéma nebo diagram tranzistoru obvodu, který může dělat, že? Mám NPN a PNP 100 200 tranzistorů. pomáhají ocení. díky

[Quote = VVV] Viz schéma pro thisprogrammer z mikročipu. To přesně ukazuje, jak na to. D3 vysoká zapne tranzistorů a vztahuje se na +13 V / MCLR Ahoj díky za odpověď. Problém je, že se snažím programu jeden PIC s jiným PIC a když první PIC vydává 5V by tranzistor schopen přepnout do 13V na MCLR pinand cílové PIC, když PIC vydává 0V by tranzistor dát z 0V. co jsem se snažil, že jsem připojen základny (B) pomocí 1K odpor na 5V a kolektor (C) na 13 V a Ried měřit to, co jsem gwtting ven na emitoru E), ale i dostat se do 5.30 V a nezáleží na tom, co odpor hodnotu, která i použití. i přesto dostat se na stejnou hodnotu. Pak jsem se snažil použít stejný obvod výše, ale připojit základnu pomocí jiného rezistor na 13V napájení, jak dobře a teď mi to dává 12,9 V, ale když jsem odstranit 5V napájení, aby bylo nulové, ale stále mi dává 12,9 V, tak to vypadá, jako v případě, že napětí je jen mezi základem a emitorem a co jsem rozdávat na základně přichází do vysílače. Jak mohu tento problém vyřešit? Díky jsem potřebují naléhavou pomoc

Okruh v appnote bude fungovat. Řidičské D3 vysoká bude řídit / MCLR na 13V, pak hnací D3 zpět nízkou a vysokou D4 jízdy se zapne tranzistor, který se připojuje / MCLR na GND. S oběma D3 a D4 řízený bude nízká / MCLR se zastavil až +5 V. Oba D3 a D4 jsou poháněny TTL kompatibilní signál, takže budete moci řídit jiným PIC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back