Potřebuji nějaké nápady a pomoc pro tento projekt ... Plz pomoci

S

Senthilkumar_rjpm

Guest
Mám jeden generátor v laboratoři ... to dává 18 až 50 V, proud 30A .. Zde chci stabilaze toto napětí na 24V a použít pro dobíjení baterie ... (Tj. pokud o / p je 18V znamená chci podpořit, pokud o / p se rozumí i 50v může dolar). Moje představa je tato skrytá volatge differnce na 0-5V a dát to ADC I / P z mikrokontrolérů, závisí na tom, i ADC může i zvýšit či swithc babku ... Je to možné? Je to tak? Pokud některý jednoduchá myšlenka .... Pls sdílet ur nápad pro mě ... Díky předem ...

Už jste měli podívat na standardní regulátory napětí jako LM317? Nejsem si 100% jistý, že to podpořit "napětí", ale Vzpomínám seing to někde?

Díky za Vaši odpověď ... ale, I dont think LM317 na okruh je oblek na tento pojem ... Tak či onak i ll studii o této případné ... Plz někdo dát určitou představu o této ....

Boost konvertor nemůže poskytnout tolik energie pro nabíjení baterie 80Ah, ale v babku režimu u moci dodávat dostatek energie (C/10 poměr)

Staromódní způsob, jak to bylo "vrtulník stabalised nabíječku". Velmi jednoduše připojíte k výstupu generátoru kondenzátor přes tranzistorový spínač (často PNP) v sériích s malou hodnotu odporu. Effectivly tranzistor byl řízen operační zesilovač a pevné napětí refrence. Tak to by s trochou hystereze udržovat zhruba stabalised napětí na kondenzátoru. "Proudu" kapátkem odpor pak šel k baterii (s 1k nebo cokoliv až do 0V). Trik byl v namísto použití pevné napětí refrence bylo, aby se napětí refrence 1 nebo 2 volty vyšší napětí akumulátoru. Toto bylo děláno tím, že používá "špičkový usměrňovač" a nízké hodnoty čepice, která účtováno až to bez ohledu na max napětí z generátoru byl, byl odpor z toho připojeno na napětí refrence vstup operační zesilovač a pár vpřed ovlivněna křemíkové diody pak choval se jako zenna je být připojen k akumulátoru. Tímto způsobem baterie bude vždy vidět jen jeden nebo dva volty nad to je aktuální stav nabití napětí a rezistor omezující proud mohl být vhodně nízké hodnoty vysoký výkon vinutím.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back