Potřebuji pomoc na ESD ochranu

L

lylnk

Guest
Navrhl jsem vysokého napětí detekce circuir. Vstupní vysoké napětí může být 0V ~ 16V. I použít dva poly odpory rozdělit vstupní vysokého napětí na 0 ~ 3V. Celkový odpor rezistorů je o 200kohm. Okruh je vyrobena na 3,3 procesu. Tam je otázka, na ESD ochranu PIN vysokého vstupního napětí. Není tam žádná aktivní snese 16V. Jsem nenašel žádné zařízení, jehož chléb se napětí větší než 12V, kromě NW / PSUB dioda. Typický prolomení napětí diody NW je 14V. Myslím, že minimální přestávky napětí bude nižší než 12V. Pole oxidu pod poly je cca 350 Nm. Je uložena možná. Myslím, že prolomení napětí oxidu je asi 200V. Jak lze přežít v 2kV modelu lidského těla ESD? Potřebuji pomoc. Se ESD škodu pole oxidu?

Nepoužívejte reverzní zaujaté diody jako ESD ochranné složky. Jejich velmi malá proudová zatížitelnost při ESD stresu. U'll potřebují zařízení s snapback akce jako TFO (silná pole kysličník) nebo GGNMOS (gate uzemněné NMOS), GGPMOS. Pokud se jejich průrazné napětí nižším než 16V je používat v řadě (stack). Jen slévárny mohou pomáhá u snapback o vlastnostech zařízení v ur procesu.

Ano, souhlasím. A pole oxidu bude slabá, pokud není ESD vybíjení cesty. Rozdělení napětí pole oxidu nebude nikdy tak vysoká jako 200V!

Nevím, jak k tomu dobrý pole NMOS. Pole NMOS nwell používá jako zdroj a kanalizace. Brána oxidu dusnatého v poli. Pokud je vzdálenost zdroje a kanalizace je příliš velký, velký odpor, pokud je vzdálenost zdroje a kanalizace je příliš malá, bude vyčerpání zdrojů a kanalizace navzájem dotýkají při normálním napětí (16 V). Pokud je vzdálenost L1 splnit 6V, je vhodné použít 1,7 * L1 na fufill 1.7 * 1.7 * 6 = 17.34V? Pokud používám V. pole NMOS, V. by být vyšší než 16V. Je V. pole NMOS s 0.18um procesu 1.8v/3.3v vyšší dost? Mám používat BVDS přerušení napětí NMOS oboru? Je to vyšší, než 16V? Může slévárny mi nějaký návrh?

Obvykle 3 ~ 5um se používá pro styk vypouštěcí NMOS mezery kanál.

Obvykle SCR na ESD ochranu zařízení vysokého napětí, spouštění, ale měli byste zvážit rozdělení oxidu problém ve svém vstupu MOSFET, tak, jak chránit své vnitřní CKT při spuštění vás ESD zařízení v čase? o tom přemýšlet, občas můžeme použít sekundární ochranné zařízení za sériový odpor

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back