Potřebuji pomoc na reklamu / a A / D převodník

D

diegoisra

Guest
Musím design ad / a A / D převodník, a já nevím, která je easyest způsob jak to udělat.

Je potřeba najít nějaké informace o ADC a DAC na této stránce. Existuje nějaký typ převodníku, jako je oversamples, delta-sigma .... Přečtěte si knihu: Data Converter v komunikaci (ke stažení zdarma na této stránce), nebo nějaké jiné knihy. Mnoho dokument pojednává o tomto tématu. Ale ve skutečnosti, musíte určuje, kolik bitů dat konvertor, pracovní frekvenci, požadované SNR, který CMOS technologie je používána pro konstrukci ... Pokud potřebujete pouze simulace, jako můj názor, můžete použít Matlab, je pohodlí.

Nejjednodušším způsobem? Nejjednodušší je flash ADC (2 ^ n komparátory, každý porovnání Vinput na to vlastní klepněte na odporu děliče) Nejjednodušší DAC je R-2R DAC. Google jednu z těchto podmínek a najdete velké množství informací. jak flash ADC a R-2R DAC mají podstatné nevýhody vzhledem k tomu, že jsou "hrubé síly" přístupy. těžké pokrok byl zaznamenán v 1) snížit počet komparátorů ADC od 2 ^ n na mnohem nižší. a 2) zlepšovat kvalitu výstupu DAC (INL / DNL) včetně závada energie při přepínání kódů. ale ... každá metoda má své místo. ne ADC je rychlejší než blesk, takže nejrychlejší ADC jsou stále Blesk a žádný DAC je jednodušší, než R-2R (65.536 s komparátory pro 16 bit haha!) - dokonce i Maxim a adi používat R-2R stále. takže je na vás. hodně učení, je třeba zvládnout každý nový stupeň složitosti - jaký výkon potřebujete? Váš první addac nebude rozbít všechny světové záznamy stejně, takže jednodušší, tím lépe říkám. alespoň, že tak máte dobrou šanci to funguje poprvé!

Také můžete najít knihy o kosti rozbočovač, který projedná ADC v detailu

Nejsem obeznámen s tímto fórem, tak můžete mi říct, jak stáhnout 'Data převodník v komunikaci'. [Quote = hoangthanhtung] Musíte najít nějaké informace o ADC a DAC na této stránce. Existuje nějaký typ převodníku, jako je oversamples, delta-sigma .... Přečtěte si knihu: Data Converter v komunikaci (ke stažení zdarma na této stránce), nebo nějaké jiné knihy. Mnoho dokument pojednává o tomto tématu. Ale ve skutečnosti, musíte určuje, kolik bitů dat konvertor, pracovní frekvenci, požadované SNR, který CMOS technologie je používána pro konstrukci ... Pokud potřebujete pouze simulace, jako můj názor, můžete použít Matlab, je pohodlí. [/Quote]

Multislope intergrator ADC, a to až do 28-bitů. Ví někdo o tom vědět v tomto fóru?

Myslím, že by je závislá na applciation ADC, který používáte. Koncept je jednoduchý, ale te design maynot být tak snadné.

Jak řekl můj přítel v předchozích zpráv, záleží na aplikaci. Existuje mnoho typů A / D a D / A. Liší se v mnoha ohledech, rychlost konverze a stavby. Rychlost konverze je nejdůležitějším faktorem, aby se třeba při volbu pro A / D a D / A. A / D typu flash je nejrychlejší. Snadný způsob, jak undersatand jejich appliction je modem v počítači, který se používá pro připojení k internetu pro dial-up typu. To Convers analogový signál z (telefonní linky) na digitální (do počítače), neboť počítač se zabývá pouze digitální signály (hodiny). Svěrák cersa také použitelné. Mnoho knih je availble na amazon.com a příliš mnoho stránek na internetu lze nalézt, které mají obrovský informace a popis o A / D a D / A.

Oba ADC a DAC jsou klasifikovány jako rychlost a rozlišení. Flash typ je rychlá, ale nízký bitů (třeba 5-bitů nebo méně, neboť se bude používat 2 ^ n komparátor pro porovnání generovat bit. Kromě analogových straně (komparátor / operační zesilovač), tam jsou některé digitální blok dekódovat do reálné bit a další blok, aby se zabránilo špatné výsledky. vysokým rozlišením ADC / DAC (obvykle 10 bitu) jsou usaully accoplished přes nízké rychlosti, například. oversample sigma-delta ADC / DAC. Jedním slovem, použijte čas si uvědomit, rozlišení. V této druh topologie, jsou dvě sekce zaměřené, modulátor a dělení filtru. Modulator generuje kousky proudy, dělení, aby se trochu za výsledky. V bewteen jsou potrubí-line ADC, aktuální-DAC řízení, na základě SAR ADC, skládací na ADC. Navrhnout dobře ADC / DAC, dobrý operační zesilovač je potřeba. Speed, linearity a hluk by měl být kompromis při navrhování operační zesilovač. Je to velké téma. Doufám, že někdo jiný pokračovat.

Přečtěte si Razavi kniha a některé IEEE papíru o tom.

ahoj electronrancher může u řekni mi, jak se připojit na kost náboj, protože i třeba knihy, které mají podrobný popis ADC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back