Potřebuji pomoc při napájení mikrokontroléru

S

skakz

Guest
Ahoj, já stavím zařízení s 3,7 bateriového zdroje a můj microntroller potřeby max 100mA a 3,6 V nejlepším napětí 3,3 V je třeba 40 mA v normálním režimu a 60μA v powerdown režimu Můj hlavní problém je dostat 3,6 z 3,7 dám odpor a já si to, je hodnota z V = IR, které jsem se používá? Pokud jsem použil 100mA a mikrokontrolér R 1Ω je to OK, ale v případě, že proud byl menší napětí na pinu bude vysoká, pokud jsem 60μA pak když micrcontroller potřebuje 40 mA napětí na pinu bude nižší než 3! Prosím, pomoz mi některé

Namísto odporu používat ochranný Schottky dioda s Vf ≈ 0.35V .. Například, BAT15 má Vf = 0.32V @ 10mA .. S pozdravem, IanP

Zener může být dobrá volba ..... ale myslím, že je možné podávat 3,7 direclty k uC, měl by tolerovat! Zkontrolujte specifikace v manuálu, jsem si docela jistý, že to by mělo fungovat. Hodně štěstí

[Quote = IanP] namísto odporu použití Schottky bariérové diody Vf ≈ 0.35V .. Například, BAT15 má Vf = 0.32V @ 10mA .. S pozdravem, IanP [/quote] Co je Schottky bariéra dioda [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 4 minutách: [/color] [/size] Zinner dioda Vám pomůže v případě, kdy se zvyšuje napětí, ale pomoc v dalších případech nebo Zinner poskytne 3,6 V, co kdy proud [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 1 minut: [/color] [/size] [quote = Jack / / Ani] Zener může být dobrá volba ..... ale myslím, že je možné podávat 3,7 direclty k uC, měl by tolerovat! Zkontrolujte specifikace v manuálu, jsem si docela jistý, že to by mělo fungovat. Hodně štěstí [/quote] to funguje 3 - 3,6

Co je Schottky bariéra dioda
bariéra shottky dioda je jen jeden typ diody. Jeho výhoda je v tomto případě je jeho nízká přední úbytek napětí. Aby bylo možné použít jako IanP navrhl, musíte dát do série s baterií. Myslím, že tato možnost je lepší než Zenerova dioda. Ujistěte se, že napětí akumulátoru, který chcete použít nejde se s ním stavu nabití. Lithium-iontové baterie jsou dobrou volbou, jejich napětí zůstává konstantní až do konce životnosti. Můžete také použít nízkou výpadek regulátor ... Také doporučuji, abyste nesnažte se použít 3,7 přímo, obvykle 3,6 V je absolutní maximální výkon!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back