Používání TV tuner jako front-end pro komunikaci přijímač

A

abasir

Guest
Narazil jsem na tyto stránky ( http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html ) pomocí TV tuner jako komunikace přijímače. Uvedené tuner je těžké se zdrojem. S dostupností levných TV karet pro PC (s vestavěným TV tunerem výstup video a audio přímo), je možné provést následující ( tuner bude odstraněn z PCB a řízeny přímo s mikrokontrolérem / PC pomocí I2C [ / i]): TV Tuner Výstup video -> Mixer (s DDS LO) -> 455kHz filtr -> demodulátor (FM, AM, CCW, atd.) -> Audio. Hlavním důvodem pro hack je umožnit 1Hz usnesení změny frekvence. Většina tunery umožňují pouze rozlišení 50kHz. Díky a pozdravem,

Nemyslím si, že můžete to udělat tímto způsobem. Výstup z TV tunerů z počítače karet je základní obrazový signál (po-demodulace AM) a bude usless pro vás.

Jemné ladění může být užitečné pro Audio POKUD fázi. Takže můžeme krok 50kHz kroku. V případě režimu FM rádia, může tuner nevlastní být 31kHz. a může být snížen pro změnu 4MHz xtall na 3.58MHZ také. Samozřejmě můžeme mít, pokud signál z mixu IC demodulace AM a pro naše úzká pásma, pokud fáze. Možná, že levné AM / FM rádio je možné použít. Zkoušel jsem to na FM demodulace. Úspěšný. Ale jsem nebyl testován. Rádia LO by měly být Sladění pro 30 MHz. http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight =

[Quote = IanP] Nemyslím si, že můžete to udělat tímto způsobem. Výstup z TV tunerů z počítače karet je základní obrazový signál (po-demodulace AM) a bude usless pro vás. [/Quote] Díky za zdůraznění především na mě. Budu otevírat tuner modul a vzít VIF výstup pro úkol. Každý dobrý stránky popisující operace, TV tuner? Vždycky jsem byl "digitální" Tak tohle RF není moje doména:)

Guru, mohl bych použít intercarrier signál místo VIF? Tuner mám používá TDA9801, že výstup video / audio intercarrier. Mám v plánu používat intercarrier, promícháme s signálu DDS a krmiv výstup na 5.5MHz filtru a FM demod jednotka TDA9801. Nechceme opakovat okruh už tam:) Díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back