Použití jednotného zdroji napětí 12V dodávat 12 V a 5V

M

megadriver

Guest
Ahoj,

V poslední době jsem zmatený s Ohmův zákon byl v Highschool, dlouhou, dlouhou dobou.Byl jsem vyhledávání na webu a našel toto fórum, tak jsem myslel, že jsem byl dobrý nápad, abyste mohl psát zde.Omlouvám se předem, jestli jsem na špatném místě.

Mám trochu video dekodér komise, které se snažím vytvořit 'rozhraní' pro ni.Má dvě příkon, 12V a 5V.Takže jsem koupil napájecí adaptér pro 12V a 500mA.Je možné, pomocí rezistorů, k poklesu jeho napětí z 12V na 5V?Jaký odpor (s) bych měl použít?

Díky!
[] 'Ss
Nino

ahoj
použít LM7805 místo off rezistor

http://www.fairchildsemi.com/ds/LM% 2FLM7805.pdf

megadriver napsal:

Je možné, pomocí rezistorů, k poklesu jeho napětí z 12V na 5V?
Jaký rezistor (y) mám použít?

Jo, i když je lákavé jen použít klesá rezistor, je-li zatěžovací proud změn, nebo je-li napětí změní vstup, výsledné napětí na vaše citlivé video čipy lišit.Máte-li jít ještě mnohem výše 5,5 voltů, mohou se smažit.

Pevná 5 volt výstup regulátoru je poměrně jednoduché udělat.Take LM7805, dal 0,33 uF SZP mezi vstupní pin a zem, dal 0,1 uF SZP mezi výstupní pin a zem, připojte zem pin k zemi <a je hotovo.

Kdekoli 7 - 35 voltů s, a máte stabilní 5 voltů na jeden z komba.Máte-li velký úbytek napětí na čipu, budete muset chladič to s kusem hliníku.

Vy jste neřekl, ale pokud se snažíte rozhraní pro PC, tam je regulovaný 5V a 12V tam je k dispozici na každém zásuvka, která je poskytována pro pevné disky, CD disky, atd. Jen si myslel.

Není-li, že bych souhlasit s předchozími plakáty, tj. 7805.Mějte na paměti, že pokud současný odtok je více než několik miliampérů 7805 může dostat teplý / horký.Pokud je to nutné šroub, aby chladič.Všimněte si, že přístroj karta je na 0V tak izolaci v případě potřeby.

Pokud přidáváte do stávající kanalizace pro obě napětí, proud do 7805 bude přibližně stejný jako jeho výstupní proud (je tu trochu současných dolů k zemi přes střední pin, ale to je nevýznamný).

3phase

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back