Prahová hodnota napětí na tranzistoru NMOS a PMOS

S

sykab

Guest
Chci vědět, jestli NMOS nebo PMOS tranzistor v saturaci regionu. Takže VDS> VGS-VT. Můj problém je, že nevím přesné hodnoty pro VT NMOS a PMOS. Jsem pomocí AMS technologii 0,35 um. Díky

můžete jen to dc simulace uložení OP zkontrolovat vdsat tranzistoru, je-li VDS je větší, pak jste v bezpečí saturace ;-)

Vt závisí na mnoha faktorech. V submikronových režimu, začne v závislosti na W a L taky. Takže navrhuji pro první řez, můžete spustit jednoduchý OP simulace NMOS a PMOS tranzistoru. Analýza OP (aspoň v CADENCE) vám umožní zobrazit kompletní provozní bod analýzy tranzistoru, včetně všech zařízení, kapacity, gm, GDS, GMB, vt, ... Můžete předpokládat, Vt, že dostanete jako prahové napětí tranzistoru a výpočet vaší rozměry potřebné pro vaši konkrétní aplikaci. Saturační napětí Vdsat je téměř vždy menší než VGS-Vt. Takže jakmile jste nastavili VdS> VGS-Vt, VdS by automaticky být větší než Vdsat.

Jak spminn říká, V. je technologie závislá faktor. Buď musíte mít kit z AMS a spustit sims nebo číselných údajů, jako je Idsat, který vám umožní extrahovat kvadratický výraz koeficienty

Do DC provozní bod analýza (parametr v analýze možností DC okna), pak ADE / výsledky / Tisk / DC Provoz bod a vyberte zařízení. V okně vznikla jste schopni se podívat na nějaké MOST vnitřní parametry. Vysvětlení všech parametrů naleznete pod heslem "strašidlo-h bsim3v3" v terminálu. Nejzajímavější z nich jsou: GM, V., vdsat, IDS, gmoverid, regionu. Také si můžete anotovat některé z nich na schématu podle Výsledky ADE / / komentovat / DC Provoz bod + DC napětí uzlu. Zobrazený informace závisí od konstrukce kitu. Je lepší zkontrolovat, že VDS> vdsat místo VDS> VGS-V.. Vzhledem k tomu, VDS> vdsat je platná pro všechny úrovně a inverze VDS> VGS-V. jen pro silné inverze. PS I může udělat chybu v názvu, ale jsem si jistý, že najdete.

CDS je možné zobrazit všechny parametry kolem cíle tranzistor ve schématu. Můžete si pohrávat si s "součást zobrazí" možnost volby. Pro 0.35um, VdS> VGS-V. vám může dát pouze přibližný o tom, jak se chová tranzistor sám. Nepřilepily ke lineární / saturace příliš mnoho. Stačí se podívat na GM / ft / proudové hustoty.

Musíš ji najít testováním MOS pomocí je v jednoduchém obvodu! Ale to bude obvykle v rozmezí 0,5 nebo 0,6 mV obecně! Ale to se liší, protože mnoho jiných paramaters .. Takže lepší otestovat své MOS a zjistit přesnou hodnotu!

Víte, jak se připojit NMOS nebo PMOS na diodu? poté, co jsi to udělal, aby je proud Id rovná 1uA, pak VGS = VdS se blíží prahové napětí. to je moje metoda k pochopení V..

Víte, jak se připojit NMOS nebo PMOS na diodu? poté, co jsi to udělal, aby je proud Id rovná 1uA, pak VGS = VdS se blíží prahové napětí. to je moje metoda k pochopení V..
Ano, já vím, jak se připojit do Mos diody! Díky moc:).

Ahoj, je možné spustit U pracovního bodu simulaci a vidět. Chi soubor v adresáři běh pro všechny relevantní hodnoty tranzistoru. I když u špatně dát w / l hodnoty u dostane V. hodnoty. Chi souboru. Doufám, že to pomůže Supreet

Ano, já vím, jak se připojit do Mos diody! Díky moc :).[/quote] Vítejte. I obvykle nastavit 1uA jako Id, ale budou stanoveny jako 10 uA pro velké W / L. V. je napětí, které MOS lze zapnout. Takže nejdůležitější je, jak definovat 'zapnutý'. Hodně štěstí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back