Praktický způsob, jak změřit impedanci mikropáskového

S

surfing

Guest
Zde je moje metoda k měření impedance ustrip Krok 1. Proveďte jeden port kalibraci na konci testovacího kabelu STEP2. Připojte svítidlo a změřte 50 ohm load Krok 3. analyzovat data, S11, je střed tohoto kruhu představí ustrip char. impedance.? (Tato metoda ignoruje vliv konektoru) jsou zde 2 jpg. Pro ilustraci metody jsou tam nějaký problém v mém metodou?

Ahoj, já myslím, že je velmi jednoduchý způsob, jak určit ZC o mikropáskové. Případně můžete změřit odezvu na koryto linky (2 porty, které nejsou ukončené s odpory). Pak se můžete přenést naměřené 2 portu S paremeter soubor do simulátoru obvodu mikrovlnnou troubou a změnit impedanci obou portu simulatneously získat S11 S22 (a zároveň), aby se místo ve středu grafu Smith. Charakteristická impedance portů je charakteristická impedance vaší lince. Můžete dokonce použít TDR (Time Domain Reflectometry) funkci na NA eliminovat vliv formy konektoru diskontinuity měřené S použitím pars čas gateing. Výhodou je, že nemusíte se starat o odpor přesnosti, uzemnění efekt, parasitics atd. Já použití této metody se čas od času dostat charactheristic impedanci z některých linek vtipné, že jsem analize v simulátoru EM bez výpočtu parametrů portu možnost. flyhigh

Flyhigh, děkuji váš názor. Jsem trochu překvapen, proč se jen málo lidí jsou zajímavé při testování na impedanci mikropáskového? by spíše věří, softwarový simulátor, než měření pomocí themself?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back