Proč 9 hodnot v std_logic

P

pwq1999

Guest
Já jsem přemýšlel, proč IEEE definuje Std_logic s 9 hodnot, a jak je prováděna v FPGA.
'U'--- Unintialized
'X'--- Prosadí (tj. silně) neznámý
'0 '--- Vynucené 0
'1 '--- Vynucené 1
'Z'--- Vysoké impedance
'W'--- Slabý neznámý
'L'--- Slabý 0
'H'--- Slabá 1
'-'--- Don't péče

v digitální logiky design, my často používají logiku '1 'a logika 0' a 'Z'.Chci vědět rozdíl mezi 0 'a' L ', '1' a 'H', a tak dále.

Jak tyto hodnoty jsou prováděny v FPGA?Existují některé speciální dostupných zdrojů uvnitř FPGA?

každý vstup je appriciated!
Díky předem!

z 9 hodnoty pouze 0,1, X, Z jsou syntetizovatelné .......... tak můžeme realizovat pouze tyto 4 hodnoty na FPGA ............

neboť pouze čtyři hodnoty jsou syntetizovatelné, stále nemohu dostat to, proč se používání 9 hodnot, jaké jiné hodnoty se používají pro?

Díky za Vaši odpověď, amitgangwar_vlsi

ve VHDL tam jsou některé konstrukce jsou určeny pouze pro simulaci není pro syntézu jako ... zpoždění (inertial, doprava, odmítnout), textio, tvrdí, atd. ..

pokud jsou použity pouze pro simulaci, jak bych je použili?
Díky za Vaši odpověď, amitgangwar_vlsi!

některé konstrukce jsou používány pouze do simulace úrovni ...Tito jsou používáni jako .......... textio se používá při vstupu v době simulace z textového souboru do VHDL program a zapsat zpět svůj výstup do textového souboru ....."Po" Prohlášení se používá pro zpoždění, ale to není syntetizovatelné ...v okamžiku skutečného provedení budete mít za úkol čelit počítat té doby ...OK

Vím, že textio se používá k simulaci, a klíčové slovo 'po' k popisu zpoždění hardware, ale já prostě nevím, jak se používá 9 hodnot v std_logic.
děkuje všem stejný!

jen zjistit rozlišení stůl pro 9 typů hodnot ....podle něhož výstupní hodnota návratnosti signálu, kdy existuje více než jeden řidič disk, který signál., který je volán více ovladač problém.To je odstranit rozlišení tabulky.
napsat program a síly různých hodnot do jednoho signálu a vidět ven dát.v 9 hodnot je sled síly, X má nejvyšší sílu, zatímco Z má nejnižší ...Jen Přečtěte si o resoultion stolu ........

Amit gangwar

Většina z nich je pro simulaci např. pokud u jednotky signál s jiným signálem současně pro tento simulátor doesnt znát správná hodnota, takže cos z std_logic rozhodne 'X' pro signál, pokud za období, kdy váš signál doesnt dostat hodnotu simulátor přiřadí 'u' pro ni.Přidáno po 1 minuta:A to vše proto, VHDL byl desined pro simulaci účely mnohokrát později, že technologie pokročila se změnil na podporu syntézy.

Opravdu díky, amitgangwar_vlsi a hamed_sotoudi!
vy dva mi hodně pomohl!
Teď jsem si smysl a ještě jednou díky!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back