Proč diody jsou čtvercové právo detektory?

B

bouchy

Guest
Můžete mi prosím vysvětlit mi, proč diody jsou čtvercové právo detektory? Díky Bouchy

Proud přes diodu je dána takto: I = Io (exp (q Vd / kT) - 1), kde vd je dopředu zaujatost úbytek napětí na diodě. Je-li 1 je ignorován (což lze provést i pro malé Vd je při pokojové teplotě) a exp termín rozšířil v řadě pravomocí VD, pak dioda křivka může být zaokrouhlená rozumně výraz skládající se z hlediska aľ náměstí VD . Takže to čtvercové právo výraz představuje th diodu proud. Teď, když VD je modulovaný signál, by to náměstí termín výrobě objemu a rozdíl dopravce a frekvencí signálu. Dopravce může být filtrován dávat signál. Tak od té doby používáme náměstí termín explicitně zjistit signál, je dioda někdy nazývá čtvercové právo detektor.

Díky aryajurs, jsem trochu pletou o této větě "Teď, když VD je modulovaný signál, tento termín náměstí výrobě objemu a rozdíl dopravce a frekvence signálu" mohl byste mi prosím komplikovaný. Díky Bouchy

Předpokládejme, že Vd přes diodu se skládá ze součtu AM modulovaného signálu a frekvence stejné jako nosič, vzhledem k termínu náměstí proud bude mít harmonické a intermodulační produkty, z nichž jeden budou demodulován AM signál.

Je patrné z charakteristik současných napětí. není st.line, ale parabolický nature.the EQN z paraboly je druhý stupeň eqn.similarly za to také.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back