Proč není brány používají návrháři

S

Sathish

Guest
Ahoj všichni,

jsem narazil na otázku,

PROČ 'ne' VRATA KDE NEVYUŽILA DOBRÁ DESIGNERS?
Je nějaký zvláštní důvod, proč používat NEJSOU brány v vzorů.

pozdravy
sathish

Sathish,
Nejsou brány (invertory) jsou běžně používané v logice diskrétní design.Často použití Nand a ani vrata vylučuje potřebu.
Pozdravy,
Král

Jo

Souhlasím, navíc je to plýtvání místem zahrnovat integrovaný obvod NOT bran a dává komplexní návrh DPS.

Sal

To je mylná představa, že designér není pomocí invertoru.
Dokonce mohu říci, že pouze měnič je používán návrháři, aby dobrý okruh.
Podívejte se na výzkum v oblasti VLSI je založen jen na invertor.

Nejsou brány také použit v některých aplikacích .. ale ne celý čip lze provést pomocí nejsou brány .. pro ex-li navrhujeme pult dostat hodin 'používáme inveter ... ale hlavní věc je, že jsme schopni navrhnout jakékoli brány pomocí NAND a NOR hradla .. samozřejmě i tyto r i s využitím funkce nejsou brány ...

Souhlasím všechny výše uvedené myšlenky, ale já bych chtěl dodat, že běžný nejsou brány je šíření zpoždění 22ns, který je velmi velké ve srovnání s NAND nebo a vrata, které mají maximálně 12 ns.u mohou ověřit specifikace 7404 a všechny ostatní složky v www.alldatasheet.com
Doufám, že to může pomoci u ....

Hey Sathish
No nejsou brány co nejvíce základní okruh jakékoliv logiky rodiny v tom smyslu, že všechny ostatní jsou z ní odvozených.
Důvodem, proč ne pomocí brány je to, že návrháři často dávají přednost na celé konstrukce za použití pouze jeden typ univerzální brány říkat NAND a NOR (to zní příliš intuitivně přitažlivé jako důvod, proč bych odpadu celou IC bráně, když není Teď přesto chystá použití NAND GATE IC)

@ Mr_anderson
V mém chápání není brána by měla mít nejmenší propogation zpoždění.
Líbilo se ujistěte, že komponenty, které používá pro své studijní patří do stejné rodiny a výrobce?

Pozdravy
tronix

Sathish napsal:

Ahoj všichni,jsem narazil na otázku,PROČ 'ne' VRATA KDE NEVYUŽILA DOBRÁ DESIGNERS?

Je nějaký zvláštní důvod, proč používat NEJSOU brány v vzorů.pozdravy

sathish

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back