Proč používáme Zenerovou diodou zdroj referenčního napětí v Comparartors

S

speedEC

Guest
Vážení, musím sledovat napětí 6V baterie. Je-li baterie dosáhne 6.9v (maximum), musím ukázat zelenou LED baterie plně na uživateli. Také v případě, že napětí klesne 5.5V pak červená LED by měla být zobrazeny jako vybitá baterie. Našel jsem jeden obrázek pomocí LM741 a UA741. To, co chci vědět, jak nastavit 6.9v jako referenční napětí? a proč používat jako referenční napětí zenerovy? předem díky. PMK

Zenerovy diody jsou přesně tam průrazné napětí také mají malé rozměry a nízká cena ... Zkuste tento odkaz .... [Url = http://en.wikipedia.org/wiki/Zener_diode] Zenerova dioda - Wikipedie, otevřená encyklopedie [/url]

.............. To, co chci vědět, jak nastavit 6.9v jako referenční napětí? a proč používat jako referenční napětí zenerovy?
napětí Zenerovy diody zůstává téměř konstantní i přes velké změny proudu. Podívejte se na charakteristické křivce VI. Tak, dioda být viděn jako zdroj napětí s velmi malou vnitřní odpor (0,1 ohm a méně).

Díky za Vaši odpověď. Které zenerovy rozsahu mám zvolit nastavení 6.9v jako referenční napětí?

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek přidán v 14:43 -------- - Předchozí příspěvek byl v 14:25 ----------</span></span>
Pl vidět tento monitor napětí obvodu LM741 pomocí IC. Řekli vybrat jednu polovinu napětí baterie. tj. pro 6V baterie Řekli nám vybrat 6 / 2 = 3V. tj. 3,3 Zener. Mám připojení 3,3 zenerovy na Pin 2 (Vref), jak je znázorněno na obrázku. To, co chci vědět, jak funguje a jak obvodů napětí ve srovnání? Můžete zpracovat pl. Obvod funguje dobře. Ale chci porozumět funkcím. Nechci, aby po obvodu slepě. Díky PMK

Chci vědět, jak funguje a jak obvodů napětí ve srovnání
Zesilovač je používán jen pro srovnání?. Pokud jste četli o operační zesilovače, měli byste vědět, že když neinvertující vstup je napětí vyšší než invertující vstup, výstup na zesilovač jde vysoká, a naopak. V obvodu ukazuje, reference (zenerovy) napětí na invertující vstup. Je-li napětí (od potenciometru) na neinvertující vstup je vyšší než napětí zenerovy bude výstupu zesilovače je vysoká a LED nebude svítit. Pokud na druhou stranu, napětí z potenciometru je nižší než zenerovy bude výstupu zesilovače je nízká, a LED dioda se rozsvítí.

Díky Syncopator. Nyní mohu rozumět. Ale bez zatížení připojen k baterii, UA741 obvody funguje na nízkého a vysokého napětí monitoring. Ale, když jsem se připojit zátěž na baterii, říkají lampy (Auto je hlava Light), dostávám nepředvídatelný výsledek. Proč? potřebné pomoci. Může být, lampa saje celý proud z baterie a nebude dostatečný proud k toku do zenerovy diody. Takže, zenerovy začne nefungovala, že věřím. Je to správně? Někdo mi řekl, že musíme počkat na nějakou dobu usadit olověných akumulátorů bcoz chemické reakce se někdy vyrovnat. Je to správně? Pokud ano, je možné Jak jsem sledovat napětí žít?

může být lampa saje celý proud z baterie a nebude dostatečný proud k toku na diodu zener .... Je to správné?
Měření napětí baterie s metr, a to jak bez připojeného lampy a lampy připojené. Hodnoty by měly být stejné. Pokud hodnota, pokud je připojen lampa je nižší, je baterie téměř vybitá, nebo má vysoký vnitřní odpor a je možná za opravu (ale to by mohlo být možné, trpělivosti, oživit ji).
Někdo mi řekl, že musíme počkat na nějakou dobu usadit olověných akumulátorů bcoz chemické reakce se někdy vyrovnat. Je to správné?
No, je to množství odpadu.

Mám měření napětí baterie: Když lampy ne připojen k baterii: 6.39v Když lampa Connected na baterie: Najednou napětí až do [ B] 5.92v [/B] a začíná pomalu snižuje v závislosti na čase. Je to baterie problém? Díky PMK

Baterie otevřené buněčné napětí bude vyšší, než při načtení, že .... je to v pořádku, pokud má tendenci vadnout kvůli vyčerpání .... záleží na vaší aktuální draw ....

Tak proč UA741 nabízí neočekávané výsledky? Ověřil jsem se také LM358. Funguje to lépe, ale stále to ukazuje vybité baterie / Vysoké špatně, když je připojena zátěž (žárovka). Například zelená světla na bcoz nabití akumulátoru (řekněme, jsem 6.2v). Pokud je lampa připojena, napětí klesá na 5.92v, jak jsem již řekl, zelená LED zhasne správně. Po odpojení zátěže (žárovka), napětí baterie vrátit se kolem 6,2 a výše. Takže zelená LED rozsvítí znovu. Jak mohu opravit? Pl na vědomí, že bez zátěže připojené k baterii všechno (High / Low napětí monitoring) funguje dobře.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek přidán v 18:19 --- ------- Předchozí příspěvek byl v 18:16 ----------</span></span>
Také jsem se spolu s ostatními baterií. Stejný výsledek. Takže, baterie není problém. Neměli bychom používat velmi vysoké zatížení? Tato lampa je nad limit na 6V, 4.2Ah baterie? Bcoz, jsem použil jako zátěž lampa, která se používá v lehkém voze hlavy. Jakýkoli návrh pl?

Dobrý den, děkujeme moc za tento komentář. To mi pomůže přemýšlet o své ideály. TKS znovu a pls aby vysílání. Pokud chcete získat více materiálů, které k tomuto tématu, můžete navštívit: [url = "http://interviewquestionsandanswers.biz/apple-interview-questions-and-answers"] Apple rozhovor Otázky a odpovědi [/URL] nejlepší jde.

[Quote = speedEC, 912528] jsem měřit napětí akumulátoru: Když lampy ne připojen k baterii: 6.39v Když lampa Connected Baterie: Najednou napětí až 5.92v a začíná pomalu snižuje v závislosti na čase. Je to baterie problém? Díky PMK [/QUOTE] Ano. Napětí baterie by neměla klesnout takhle. Máte-li přístup k jinému baterii, zkuste to jen pro uspokojení sebe. Je možné oživit baterii. K tomu budete potřebovat, aby plně nabít při nízké proudu, řekněme 0,5. Pak se vybít, řekněme s žárovkou auto světlomet. Pak se pomalu znovu nabít. Pak se vybít. A opakovat cyklus šestkrát. Někdy tam bude malé zlepšení, někdy i velké zlepšení. Přesto stojí za vyzkoušení.

Dobrý den, děkujeme moc za tento komentář. To mi pomůže přemýšlet o své ideály. TKS znovu a pls aby vysílání. Pokud chcete získat více materiálů, které k tomuto tématu, můžete navštívit: [url = "http://interviewquestionsandanswers.biz/apple-interview-questions-and-answers"] Apple rozhovor Otázky a odpovědi [/URL] nejlepší jde.
Hi kotoral125, spojení, které jste poskytli není pro mě tak jako tak. To je zcela irelevantní pro moje téma. Proč jste dal, že URL pl?

Rychlost ... Jakmile je zatížení je odpojen její přirozené, že napětí akumulátoru skoky nebo se odrazí na vyšší napětí, drobná ...... jak jsem viděl s Li-Ion baterie .... Použil jsem diskrétní hysterysis okruh, aby se zabránilo falešným spuštění ....... najdete mnoho diskrétní / IC (jednoduchý operační zesilovač na příliš), řešení pro on-line ..... projít odkaz níže, stejně jako reference. ... [Url = http://e2e.ti.com/support/other_analog/etc_analog/f/247/t/112658.aspx] Potřebujete pomoc W / hysterezní komparátor - / atd. .. Analogové Forum - / atd. .. Analog - TI E2E Společenství [/url] si jistý, jestli jsem řešit svůj problém správně .....

... Jakmile je zatížení je odpojen její přirozené, že napětí baterie vyskočí a skáče na drobná vyšší napětí ...
Pokud je baterie v dobrém stavu, že je většina nepřirozené .

Co používáte jako železniční napětí na zesilovač op?

Pokud je baterie v dobrém stavu, že je většina nepřirozené
Ahoj Syncopator, jsem spolu s ostatními baterie (New 6V, 4.2Ah).. Ale se stejným výsledkem. Díky PMK

Co používáte jako železniční napětí zesilovače op
železniční napětí operačního zesilovače je přímo z 6V, 4.2Ah baterie. Díky PMK

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back