I
iVenki
Guest
Já ani nevím nic o tranzistor až jsem dosáhl 12. platové třídy. Teď na vysoké škole jsem studoval úplně o tranzistory. Co dělá tyto tranzistory tak zvláštní? Proč používáme tranzistory všude ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Zkusím vysvětlení: Na první, tranzistor samo o sobě nemůže působit jako zesilovač. To funguje jako druh analogové brány: kontrola napětí řídí množství proudu, který protéká jednotky (z kolektoru do emitoru nebo z mozků do zdroje). Tento proud je řízen standardní dodávka napětí. Neexistuje žádný zesilující účinek, protože řídicího napětí (B_E nebo G_S, příslušně) pouze kontroluje tok proudu. Nyní - když tento proud teče přes vnější rezistor, který je dostatečně velká, může být vytvořeno napětí přes tento odpor, který je větší než vstupní (ovládací) napětí. Že "to tajemství zesílení. Znamená to pomůže? [COLOR = Silver] [SIZE = 1 ]---------- Odeslat zní v 21:33 ---------- Předchozí příspěvek byl v 21:15 --- -------[/SIZE] [/COLOR] A konečně, za účelem vysvětlení: základní proud BJT nezahrnuje proud kolektoru. Naopak, může to být považováno za "parazitní" proud, který se nelze vyhnout. To je velkou výhodou FET: Je to "vyhne", jako vstupního proudu. Termín "aktuální zesílení" nemá žádný fyzikální význam. To jen odráží skutečnost, že oba kolektoru a proud základu mají poměr, který je přibližně stanovena. Mimochodem, toto téma bylo diskutováno několikrát v tomto fóru.stále ještě nejsem tak jasné, Abt tento pane ...