Proč xtal oscilátor startup sim potřeba ic proudem v induktoru?

J

John Xu

Guest
Ahoj,
Mám otázku na spuštění simulace xtal oscilátor.Víme, že v normální, jimiž se má nastartovat simulaci xtal oscilátoru, vždy přidejte počáteční proud v induktoru z xtal na koření model, pokud ne, nebude startup.Může mi někdo říct proč?

Stejné otázky je pro oscilátor RC, jsme se vždycky nastavit výchozí podmínkou startu je.

Z pohledu sloving differtial rovnice, byste pls.řekni mi proč?

Díky předem

John Xu napsal:

Ahoj,

Mám otázku na spuštění simulace xtal oscilátor.
Víme, že v normální, jimiž se má nastartovat simulaci xtal oscilátoru, vždy přidejte počáteční proud v induktoru z xtal na koření model, pokud ne, nebude startup.
Může mi někdo říct proč?

Do počátečního stavu změna stavu DC, protože. OP se provádí před přechodný.Většina návrhářů zabránit tomu, aby pomocí start impuls, který se v čase nula nula.Realističtější startu je pomocí zdroje hluku z PWL s amplitudou podobný skutečné hluku.

Je-li počáteční proud není přidán, obvod může pracovat, jen spuštění je velmi dlouhý!ne jako u říci okruh nebude startup! [/ quote]

Máte-li simulovat oscilátor RC a vy jste se přidat počáteční stav, nikdy jej spustit nahoru.Proč?Přidáno po 7 minutách:přidání počáteční podmínkou je napodobit zdroje hluku, např. nastavit výchozí stav napětí / proud, LaptopBat napájení atd.., Protože, jak víme, není žádný hluk model pro přechodné analýzu.takže musíme přidat nějaký rušivý signál, OSC, aby dělal to větší a větší s positavie zpětnou vazbu.Co já jen chci vědět, z pohledu sloving differtial rovnice, jak to funguje.

Díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back