Problém s MPLAB ICD 2.

P

petarpav

Guest
Dobrý den. I buld ICD-2 a test prošel, ale když se pokusím programového cíle a ladění, program je v pořádku, ale ICD se nemůže připojit k ladění výkonný: Připojení k MPLAB ICD 2 ... Připojení Nastavení Vdd zdroje k MPLAB ICD 2 Základní Zařízení PIC18F452 nalezen, revize Rev = 0x5 ... Čtení ICD Product ID Spuštění ICD Self Test ... Prošel MPLAB ICD 2 Připraveno programování cíl ... Vymazání části ... ... Programování Program Memory (0x0 - 0x317F) ... Loading ... DebugExecutive Programování Programování Debug DebugExecutive ... Fotografie ... Programování RSBUG Ověření ... Program Memory ... ... ... Debug Ladění výkonné vektorové ... Ověřte Nástupce Programování Konfigurace bitů .. Paměť Ověření config konfigurační paměti ... Ověřte, zda byla úspěšná ... Připojení k ladění výkonné ICD0082: Nepodařilo MPLAB ICD 2 operace ICD0082: Nepodařilo MPLAB ICD 2 operace ICD0275: Programování se nezdařilo. MPLAB ICD 2 Připraveno Pls. HELP!

Dobrý den. Prosím pomozte! : :) :) (Já také zobrazit log takhle: Připojení k MPLAB ICD 2 ... Připojení Nastavení Vdd zdroje k MPLAB ICD 2 Cílové zařízení PIC18F452 nalezen revision = 0x5 ... Čtení ICD Product ID Spuštění ICD Self Test .. . Prošel MPLAB ICD 2 Připraveno programování cíle ... ... ... Vymazání část programování programové paměti (0x0 - 0x30CF) ... Loading ... DebugExecutive Programování Programování Debug DebugExecutive ... Fotografie ... Programování RSBUG Ověření. .. ... Program Memory ... Debug výkonný ... Debug Fotografie ... Ověřte Nástupce Programování Konfigurace kousky .. Config Paměť Ověření konfigurace paměti ... ... Ověřte Uspěl Připojení k ladění výkonné ICD0082: Nepodařilo MPLAB ICD 2 provoz Připojení k MPLAB ICD 2 ... Připojení Nastavení Vdd zdroje k MPLAB ICD 2 Cílové zařízení PIC18F452 nalezen revision = 0x5 ... Čtení ICD Product ID Spuštění ICD Self Test ... Prošel ICD0275: Programování nepodařilo MPLAB ICD 2 Ready.

Řekl jsi, že si postavil sám ... Jste si jisti - používáte správný firmware pro použité PIC (16F877/16F877A) [se zdá být, protože zavaděč funguje, ale to zkontrolovat ...] - váš obvod pracuje? - Při programování není možné, možná budete chtít zkontrolovat, zda je správné programovací napětí (cca 13V nutná). [Ale měly by být v pořádku, protože SelfTest prošel] - nejvíce propable: jste Povolit ladění na podporu cíl? (DEBUG_ON vlajkou v config-line)

Ahoj, stegr. Co máte na mysli "Ty jsi Povolit ladění na podporu cíl? (DEBUG_ON vlajka config-line):" Co "config-line" (kde to je)? Díky.

Máte tzv. konfiguračního řádku. Tato linka je v kombinaci s pojistkami (viz list), které budou zapsány do konfiguračního registru. V assembleru vám napsat něco jako toto: __CONFIG WDT_OFF & Boden & HS a DEBUG_ON a LVP_OFF jména definuje se mohou lišit. Ve výše uvedeném příkladu by se na konfiguraci registru znamenat následující: - Watchdog je zakázáno - vyhoření Reset je povoleno - High Speed oscilátor režim - ladění na - Low Voltage programování off Stačí se podívat na list ... EDIT: Zapomněl jsem, kde ... V assembleru je v horní části programu (včetně po). Podle Microchip by mělo být prvním bajtu asm souboru a bude se poslední bajt hex-soubor. V C je závislá na vašem kompilátoru. Některé kompilátory nepotřebujete ani konfigurace-line (nebo slovo, pokud dáváte přednost nazývat tak), ale musíte se podívat na manuál si kompilátor najít možnost povolit ladění ... Povoleným laděním vygeneruje nějaký speciální kód, který nechcete mít v produkčních použití, ale to je nutné pro in-circuit-debugging. Takže jste se k tomu, explicitně. MPLAB může také mít místo, kde můžete nastavit, ale nevím, kde;) Doufám, že vám pomůže ...

Dobrý den, pracuji s MPLAB 6.50 a Microchip C18 v2.20.4 a cílové pic18f452. Pojistky jsem zadat ručně v menu MPLAB - Nastavení-> Nastavení bitů. Je-li Debugger je vybrán v MPLAB je automaticky nastavena DEBUG pojistky, a je-li programátor je vybrána DEBUG není povoleno. My ICD2 programu evritnig OK (včetně pojistky) I Chek to jiný Programer. Zajímavé je, že v prvních chvílích jsem testování ICD2 funguje, potom je to přestane vstoupit do režimu ladění?? ICheck evrithing, a znovu s novými díly spínače pro VDD a VPP, ale notnig ......... Další podivné tning je, že není čas může Evri programového cíle, pokud KOM rychlost 57600 ... Díky.

Byl jsem vstříc. Jeden ze tří důvodů: - Zkontrolujte všechny chránit kód, ochrana proti zápisu, přečtěte si chránit kód v Menu-> Nastavení bitů (Pokud používáte MPLAP) je stav Zakázat - Náhradní XTAL. - A konečně, Nahradit Chip jsem si jist.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back