Problém s návrhem zdroj konstantního proudu

C

chaitanya2k6er

Guest
Ahoj všichni .. Uvízl jsem se na návrhu zdroj konstantního proudu. Vlastně to, co potřebuji, je konstanta 0-5amperů proměnné zdroj proudu. Co jsem hoblování je použít programovatelný zdroj proudu LT3092 a podpořit proudu 0-5ampery podle potřeby. Dostal jsem zmatený při použití miláček ton pár pro posílení stávající! Je známo, že současný zisk se rovná Ic / Ib. IB je známá a hodnota beta není konstantní (tj. v závislosti na proud z kolektoru tranzistorů). Takže systém nebude lineární. Mám připojený hrubý náčrt. A je to správný způsob, jak použít pro zdroj konstantního proudu. Tak může někdo navrhnout mi, jak používat miláčkem tuny páry pro tento účel. S pozdravem, Čaitanja.

neexistuje žádný mechanismus zpětné vazby v tom, že blokové schéma, takže ano, bude jakákoli změna hfe páru Darlington způsobit změny v zatížení. Změna teploty bude také velký vliv. Mnohé zdroje proudu dát odpor v sérii se zátěží, a změřte napětí na rezistoru, aby zjistili, jak proudové zatížení je, a pak měnit disk k základně Darlington. Něco jako 0,1 ohm odpor, možná mezi vysílačem a země v schématu.

Já bych dal vyšší hodnoty odporu v obvodu emitoru, důvodem je, že zvyšuje výstupní impedance tranzistoru. Představte si, že použití 1 ohm se výstupní proud 5 A, pak vstupní napětí na první základně je 0,8 + 0,8 + 5 = 6.6V. Pokud se změny zatížení tak, aby stávající chce jít na 4,5, pak se napětí potřebné pokles činí 1,6 + 4,5 = 6.1V, ale napětí je stanoven na 6,6, tranzistory chování opravdu těžce a správné aktuální. To je bez jakéhokoliv zesílení. To, co udělat, je porovnat úbytek napětí na rezistoru s jezdcem voltů potenciometru, který je napájen z stabilizované napětí. Rozdíl napětí je zesílen v operačních zesilovačů a slouží k pohonu první metu. Dejte nám vědět, pokud se dostanete výstupní impedance větší než 1 megaohm! Upřímný

Oh! děkuji moc. Tak jsem pocit, že je lepší použít zdroj proudu ve smyčce zpětné vazby. Takže to není možné převést stávající lineárně pomocí dvojice Darlington tranzistory pravdu?! Zde proud má být převeden na napětí a nakonec aktuální. Namísto použití tímto způsobem raději přesné regulace napětí s proměnnou odpor paralelně k němu a odtud do operačního zesilovače, který řídí mosfet. Naleznete přiložený náčrtek obvodu. Je nutné použít železnici na železnici operační zesilovač?!

Obvod nefungují, jak nakreslil. Buď NMOS-FET může být použit s R1 a RL zapnout, nebo PMOS-FET a vysokou boční R1 by diferenciální zesilovač konfiguraci zapotřebí.

Jedno slovo varování, máte velmi vysoký zisk systému, být varováni, že to může oscilovat! Frank :-(

Jedno slovo varování, máte velmi vysoký zisk systému, být varováni, že to může oscilovat! :-( Frank
Vysoký zisk systém?! Mohu vědět, jak to, že je velmi vysoký zisk systém?!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back