Problém s přístupem TCB8000C Barevný LCD přes UART

M

mahmoud_eltahwy

Guest
Vážení, pracuji na projektu s využitím TCB8000C LCD ovladače .. I připojení LCD k MCU přes sériový port. Sledoval jsem inicializační sekvenci v aplikační poznámky a snažil jsem se udělat tlustou čáru na to, ale až nyní LCD se nezobrazí žádné věci. Snažil jsem se číst registry LCD zkontrolovat, jestli to funguje nebo ne a já podaří přečíst resetování hodnoty registrů správně .. Nevím, proč se nezobrazuje žádné věci na obrazovce. Spojení mezi LCD a MCU jsou: TxD, RxD, VCC, zemi tak prosím, pokud někdo mi mohl pomoci. Oceňujeme vaši pomoc Díky S pozdravem Mahmúd

Vážení Mahmúd, nejprve si ji vyzkoušejte pomocí paralelního rozhraní či nikoliv (problém může být na desce řadiče nebo LCD speciálně pokud jste si koupili od ram obchod)? druhé místo si rozhraní detaily s inicializačním kódu.

Ahoj Ahmed Díky za Váš zájem. Už jsem uspět, aby LCD práci přes UART, hlavním problémem bylo, že pořadí inicializace sériového se liší od paralelně. V seriálu, před zahájením kód inicializační sekvenci nalezené v aplikaci na vědomí, měli byste nejprve init stav registru řadiče LCD zasláním následující příkaz: 0xFF 0x00 0x00 0xFE, našel jsem to v manuálu (čínská), dále Existuje několik jednoduchých úprav ve zbytku kód ovladače, aby bylo použitelné s rozhraním UART, jako je kreslení písma, obrázky .. a tak dále. Díky S pozdravem, Mahmoud

[Quote = mahmoud_eltahwy] Hi Ahmed Děkujeme za Váš zájem. Už jsem uspět, aby LCD práci přes UART, hlavním problémem bylo, že pořadí inicializace sériového se liší od paralelně. V seriálu, před zahájením kód inicializační sekvenci nalezené v aplikaci na vědomí, měli byste nejprve init stav registru řadiče LCD zasláním následující příkaz: 0xFF 0x00 0x00 0xFE, našel jsem to v manuálu (čínská), dále Existuje několik jednoduchých úprav ve zbytku kód ovladače, aby bylo použitelné s rozhraním UART, jako je kreslení písma, obrázky .. a tak dále. Díky S pozdravem, Mahmúd [/quote] Jste vítáni opravdu problém tohoto LCD je podpora a list (Topway nedávají dobrý list zdarma), ale já už mohl některé z nich v anglickém jazyce se od dodavatele Pokud chcete, můžu vám ho poslat obsahovat dobrý příklad paralelní rozhraní, ale seriál ne: (, takže pokud vaše práce na projektu úspěšně se sériovým rozhraním lze plz příspěvek považuje,

Vážení, prosím, někdo může poslat kód pro jednoduchou jízdu TCB8000 v prallel a USART. E-mail: sherifsamir40@hotmail.com Snažil jsem se jet, ale katalogový list v případě velmi špatná. Děkuji

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back