Problém s picbasic profík

V

veiledcavalier

Guest
elslam alykom, pracuji na projektu pomocí pic 16F628 a pic základní kompilátor, mám problém s údaji z PORTB4 a 5,6,7, v sestavě jsem použil, aby se MASKOVÁNÍ:
Code:
 num1 equ oxoc. . . SWAPF PORTB, w ANDLW 0x0F movwf num1 funkce SWAPF iny. je to tak: Před montáží: 0000 1111 \ / / \ po: 1111 0000 nepovažuji instrukce v pic základní profík to udělat legraci. Pokud někdo ví, jak plz příspěvek díky předem.

Dobrý den, nemohli jste swaf portu hodnotu. pro to musíte udělat 1. přesunout hodnotu portu do nějakého registru 2. swapf hodnota registr 3. maskovat hodnotu, která z nich je budete chtít 4. a pak uložit do registru nových jinak můžete použít stejný registr pro Furthur pokroku. zkuste tento kód, num1 rovnici oxoc num2 rovnici 0x0D. . . MOVF PORTB, w movwf num1 SWAPF num1 MOVF num1, w movwf num2 BY arsamy.

Nemyslím, že chci k assembleru vím, že to dobré, jsem napsal některé z nich jako průvodce, co chci, je základní kód pro tento Díky moc

Ahoj veiledcavalier chcete kód do základní nebo hex? Jaká je vaše data, která jsou problém? Pokud chcete, pošlete tuto základní část vaší sestavy. hodně štěstí.

Věřím, že se ptá na stejnou výuku v "Základní". Nevěřím, že je v PBP můžete použít montážní kód v "základní" programu pomocí "@" symbol. Enigma460

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back