problém v řízení servo motor z přístavu pin mikrokontroléru

Q

quris_terris

Guest
im using 8051 mikrokontroléru a řízení servo motor z jeho port 2 pin.ale motor nespustí a port napětí je 3,86 voltů.když jsem se připojit motor 3V napájení běží.plz řekni mi meziobvodu mezi motorem a port pin řídit motor.

Musíte použít tranzistor řídit proud do motoru budete připojovat UC pin a tranzistor může pracovat jako emiter následovník

Nikdy byste neměli připojit mikrokontrolér pin (y) do zařízení, jako je motor ..Tyto kolíky jsou navrženy tak, aby cesta nárazníky, někdy přímo LED diody nebo CMOS / TTL brány, ale nejsou desgned vyrovnat se s indukční zátěže.
Konec konců, oni mohou "konzumovat" jen některé mA proudu v potopení konfiguraci a produkovat téměř nic ve zdrojovém konfiguraci ..
Z toho, co jsi popsal, chcete řídit tento motor s jedním ze svých pólů připojen k 0V.To může být provedeno s ostatními pole napájené PNP nebo P-channel MOSFET tranzistory řízené 8051 výstupní pin a obráceně logiku ovládání tohoto pin.Zřejmě budete potřebovat pár rezistorů spojených mezi 8051 pin základ PNP 5V ..řídit tento tranzistor ..
Btw, jaká je současná požadované vaším motorem?
S pozdravem,
IanP

ahoj

Mohu použít buffer namísto tranzistoru, protože jsem pomocí 4 serva, snížit obvod rozhraní, pokud ano, jaké buffer Mohu použít

Díky za pomoc

Myslím, že buffer nebude fungovat jako nárazníky pracuje s myšlenkou, že mikrokontroléru portů musíte použít tranzistory "TIP131" je jeden z bývalého Sovětského svazu motor hnací obvodech

ahoj

díky moc za pomoc, ale co je napájecí napětí TIP131

Já jsem za použití ve autopilot systému tak max napětí i mohou dodávat pouze 5 V

a moje serva jsou jen rc serva

díky

U mohlo wana kontrolu z důvodu připojení mikrokontroléru a servo .. jsem právě stejný problém, pak ..

ahoj

V poslední problém byl v moci obvodu, při výměně baterie s vysokým výkonem jeden serva fungují dobře

díky moc za pomoc

Dobrý den.

Citace:

m pomocí mikrokontroléru 8051 a řízení servo motor z jeho port 2 pin.
ale motor nespustí a port napětí je 3,86 voltů.
když jsem se připojit motor 3V napájení běží.
plz řekni mi meziobvodu mezi motorem a port pin řídit motor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back