Problémy kolem 400MHz, 4W, PA design

L

ljzheng

Guest
Ahoj, všichni.

Dostal jsem práci na design PA na 400MHz, s P1dB> 4W, Vd <12,5.
Mám prohledávána mnoho mnoho Letáky, jako Minicircuits, triquint, stejně jako
Freescale, Philips, infeon a tak on.But nemůžu najít dobré modul nebo diskrétní tranzistoru.
Vzhledem k tomu, důležitým požadavkem je, že požadovaná velikost PA <5 cm.
ale některé MOSFET, jako jsou MRF1518T, MRF1517, ne5511279a typické aplikace
obvody jsou všechny pomocí transmisní linky macth.protože @ 400MHz, λ je velmi dlouhá, takže
velikost nemůže být malé.

mohl někdo představit některé metody nebo některé tranzistory nebo moduly pro mě?
velké poděkování!
S pozdravem!

Můžete použít Philips tranzistoru BLF1043 nebo BLF1822-10.To jsou téměř stejné tranzistor, ale BLF1043 je v menších případech.Použil jsem BLF1822-10 na 10W zesilovač 20-520 MHz.Myslím to jsou velmi dobré tranzistory.
Můžete heve velké problémy s teplem pomocí BLF1043 (z důvodu malé tepelné plochy), BLF1822-10 je lepší v tomto případě, ale je větší.Můžete si vybrat něco.
Tento transisors jsou 28V, a budete potřebovat 12,5 tranzistor.Můžete použít tyto tranzistor s 12,5 napájení V, a vy byste měli dosáhnout 4W výstupního výkonu s vynikající eficiency.Ale budete mít to nejhorší intermodulační zkreslení.Tak to záleží, jaký druh signálu je potřeba zesilovač.
O místo na PCboard.Nemusíte používat mikropáskové vedení a pahýly, aby odpovídaly tranzistoru.Na této frekvence, můžete použít vzduchových pružin a SMD kondenzátory jako Weel jako microstrips.Udělal jsem to a funguje to.
Jakékoliv další dotazy?

Díky moc na Bouli!

Přestože PA požadovanou velikost je tak malá, teplo problém není velký.proto, že v rámci technické requiments, Tx (PA pracovní) čas je docela krátký, můžete si vzít Tx signálu jako impulsy!Intermodulační index je velmi důležité (@ P1dB-10dB <-40dBc), Zajímalo by mě, BLF1822-10 by mohla dosáhnout s 12,5 nabídky. A mohl byste dát některé metody pro zlepšení IP3, ještě jednou díky!

Mám BLF1822, ale data pro návrh není kompletní.
Můžete použít Mitubishi RF modulse z výběru průvodce v místě.
Tento modul je RA07M3340 7w od 330MHz do 400MHz

Teoreticky lze dosáhnout nejnižší intermodulační zkreslení workind ve třídě zesilovač, ale ve třídě se můžete dostat s nízkou účinností, max 10%, takže způsobuje velké problémy s ztrátový výkon.BLF1822 a další tranzistor LDMOS pro vysoce výkonné obvykle jsou připraveni pracovat ve třídě AB, díky které můžete získat vysoké účinnosti a dobré linearity zesilovače často i beeter pak ve třídě A. Takže moje rada je: Můžete se pokusit udělat třídy amlifier s vysokým IQ (asi 500 ma nebo více), nebo do AB třídy zesilovač s IQ kolem 100 mA nebo méně.Ale musíte si uvědomit, že nejlepší intermodulační preformance můžete dosáhnout s přesně taked IQ.Problém je, že IQ se změní z jedné části do druhé, z důvodu různých V..Takže to může být problém v hromadné výrobě.Řešení může být ladění.
O higering IP3, záleží na nabídce podmínkám a zatížení a vstupní impedance.Ty jsou omezeny o napájení, takže jen vy můžete udělat, je dělat dobré vyhovující síť.Pro begginign si můžete vyzkoušet jednoduché matchiing sítě jako řada L (asi málo nH0) a paralelní kapacitní (asi několik pF) v 50Ohm síti.to by mělo fungovat.
Jakékoliv další dotazy?

Díky dopravce, jsem se dívala RA07H3340M datasheet na Mistubish.I zjistil, že je dobrý v nealy všechny aspekty kromě své linearity.Z důvodu odlišení metod, linearita je důležité pro můj zázrak PA.I Pokud jste použili, její linearity
může být dosaženo i tím, tunning jeho idq a Vg pro P1dB = 4w výstup a dobré IP3, jak je uvedeno výše?

Díky Bouli.Já jsem si nově příchozí na PA, vaše rada je docela užitečné pro mě, já budu
zkuste jim nějaký MOSFET.Philips BLF1822 je datasheet nedává vstupní
a výstupní impence na 400MHz, protože to říká Sinu a Zout jsou variabilní s frequency.I si s BLF1822 nemohu dostat dobrý zápas na 400MHz, budu se snažit najít nějaké jiné MOSFETy.

Díky vám oběma znovu!

Nebojte se hledali nejlepší Zin a Zl sami.Není to tak těžké, jak to vypadá.Je dobré používat některé zastřihovač kondenzátory a vzduchové cívky k ladění tohoto obvodu.

Další věc, co jsem heaven't písemného Před montáží o highering IP3 je Zl na druhém konci třetí harmonické.Je také důležité.Ne jako pro hlavní harmonické, ale je.Když najdete nejlepší Zin a Zl za hlavní harmonické, můžete se pokusit změnit Zl pro druhou a třetí harmonickou najít nejlepší výkonnosti.Tranzistor nemají "ráda viděla" short nebo otevřený pro vyšší harmonické.Není snadné se dostat optimální Zl za každou harmonické, ale nobady říká, že RF PA je snadné.

Další thig můžete zkusit udělat Push-Pull aplifier.Ale to je jiný příběh.

Je-li u potřeba dobré linearity používat pouze LDMOS.I když se P1dB zařízení Mitsubishi je velmi vysoká linearita (jak můžete vidět z datasheet), není tak dobrý a přesto LDMOS jsou velmi dobré: Mám approximatively žádné pochybení z těchto zařízení.Věnujte pozornost v odvádí zařízení (povrchu chladiče a dopravci by měli být velmi leštěný).Možná, že skutečný problém návrhu jsou rozměry.
jde o

Jedná se o referenční design:

1) používat ldmos MRF9045
2) použít DC / DC měnič, zvýšení napětí na 28V
2) použít zatížení tahem najít Sinu a Zout
3) pak přizpůsobíme se jí
4) pak dvě AH312 jako řidič
5) spustit

Myslím, že bys mohl použít LDMOS z STMicroeletronics.
Tam jsou dva tranzistorové LDMOS by vyhovovala vašim design:
PD5508 s Vds12.5V a Pout 8 W;
PD5503 s VDS 12,5 a Pout 3W;
Zaměřila je PD5403 s VDS 7V a Pout 3W.
Tento tranzistor má jen velmi málo balíček, vhodné pro vaše otázky a dobré linearity,
Myslím, že by se dala vaše okruhu 5cm.
Hodně štěstí

Velké díky všem.

Chcete-li Bouli, Zajímalo by mě, jestli mám použít BLF1822 který P1dB je 10W za VDS 28V, mohl jsem dosáhnout P1dB nejméně 4W podle VDS 12V?I si myslí, že výstupní výkon by měl
Pokles 10log (28 ˛ / 12 ˛) ≈ 7 dB.Takže výstupní výkon podle VdS 12V napájení může
být 40dBm-7 ≈ 33dBm.Je to správně?

Chcete-li Molly, jsem si všiml, že otázka, co jsi řekl.Mitsubish je Deviced zaměřené
pro non-linearity použití FM, ve skutečnosti, jeho 7W výstup není P1dB výstupu, na její P1dB
je asi 4W, takže možná bych měl udělat test o jeho linearity.

Chcete-li springf2000, myslím, že DC-DC zvýší velikost modulu, mohl byste představit excellnet DC-DC s vysokou effiency a malá velikost?

Chcete-li alatriste, uvidím, asi to, díky za vaši radu.

S pozdravem!

Haló
Nikdy jsem neviděl způsob počítání P1dB jako jste napsali.Tak jsem si navrhnout tebe až k cvičení "zatížení linky teorie" počítat výkon.Můžete si najít nějaký informatuion o tom zde:
http://scholar.lib.vt.edu/theses/available/etd-07152001-172453/unrestricted/Chap2.PDF
nebo
http://www.sirenza.com/pdfs/application% 20notes/AN-056.pdf
nebo
www.google.com

V několika slovech.Pokud potřebujete získat 5W napájení z 24V napájení, které potřebujete pro práci s průměrným proudem asi 500 mA.Můžete dosáhnout pomocí 50Ohm zatížení (tato data se nezapočítává !!!).Takže pokud jste poklesu napájecího napětí dvakrát (12V), musíte zvýšit průměrný proud dvakrát (1A), aby si stejný výkon.Další slova, je nutné snížit zatížení dvakrát resistace (25Ohm).Takže můžete dosáhnout stejné výstupní výkon z různých napětí pouze změnou zatěžovacího odporu.Samozřejmě tam je limit této: maximální napětí a maximální curent použitých tranzistorů.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back