Problémy s Colpitts oscilátorem

T

Trasponder

Guest
Mám problém při simulaci obvodu níže jsem pspice.I 'to vzal přímo z knihy Sedra & Smith, ale oscilace nejsou start.Where je problém?

Ne všechny programy simulaci obvodů osc dobře. Nevím Orcad, ale měl jsem stejné zkušenosti před s Protel 99SE. Zkuste student verzi návrháře Ansoft nebo Multisim. Můžete se také podívat na řádný výkon otevřené smyčky s vaším programem, aby se ujistil o fáze-posunout a získat rozpětí.

Ahoj ... Myslím, že znát důvod, pro který si simulaci nezačínejte! Samozřejmě jsme začít od bodu, že obvod dostane Barkausen podmínky .... u by měl ověřit tyto podmínky otevření smyčka v dobrém místě a ověřit, že jsou splněny. Pak u musí dát čas různé přerušit v obvodech ... Například u dal napájení daný krok v době, kdy spuštění simulace ... Pokud váš simulační čas je dostatečně dlouhý u uvidí všechny přechodné až u dosažení ustáleného stavu ... pak-li u změna začátku stavu reaktivních prvků u uvidí různé přechodové .. pro určité počáteční podmínky reaktivních prvků u neuvidí přechodné ... nyní se s těmito testy ... aless_vettoriale

za předpokladu, že návrh oscilátoru nemá žádný problém, pak pro přechodné simulaci, je nutné znepokojovat jeden uzel obvodu krátké trvání pulsní nebo v PSPICE můžete nastavit napětí uzlu. Nastavit jeden z uzlu napětí odlišné od jeho dc bod.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back