Problémy s jednoduchými 741 bez invertování ci!

M

Microemission

Guest
Ahoj, mám problém s tímto obvodem, že jsem na hoře, aby se mé laboratoři třídy, na breadboard.The problémem je, že okruh není amplifing, ale polehčující bit signál, 1kHz sinusoida a de -postupné signál (z důvodu capacitor) působí téměř jako napětí následovník.
Obvod je vše OK, Ověřil jsem to a překontroloval, že ...
Komponenty jsem pomocí jsou
U1 = ua741 (z TI)
C2 = 220nf
R3 = R4 = 1k
R5 = 10k nebo 100k
To by mě uzavřená smyčka zisk 10x nebo 100x, který není happening.
Snažil jsem se nahradit 741, ale žádný efekt
Pak se pokusil uvedení stejný signál, ale teď na invertující vstup přes čepici, tady by to zesílit signál bez problémů, ale samozřejmě se to převrací, signál, který není původní záměr cvičení.
Jsem pomocí 600ohm výstupní odpor generátoru signálu (pouze má tento výstup), 1MHz, 22pf vstupní kanál osciloskopu a energie je z PC výkon při napájení, které přinášejí dobré simetrical 11.7v.
Co může být problém?
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Nemyslím si, že strop je asi tam být, protože by to odfiltrovat váš signál, nebo attentuating to.

Jaký je účel společné zemědělské politiky?Vyjměte víčko a mělo by zesilovat

Vypadá to, že váš problém spočívá v C2 kondenzátoru.Pro 1kHz představuje ≈ 730Ω a vedle ní máte 1kΩ odpor, takže vstupní napětí je rozdělena na 730 / (730 1000) ..
Používáte-li 1kHz zkušebního signálu, zkuste zvýšit hodnotu C2, řekněme 22ľF, nebo více ..
S pozdravem,
IanP

Změněný kondenzátor na 47uf dávat ~ 3Ω při 1kHz, ale vše je stále stejné ..., ale nyní působí jako perfektní napětí stoupenec
Pak se pokusil uvedení stejný uzávěr na invertující vstup a znovu to bych zesílit ok.
Pak se udělalo špatně ze stejného okruhu a popadl lf353 z bin, montované stejném okruhu, ale stále stejný problém, na invering vstup, zesílení, na non invertování, napětí následovník ... Začínám si myslet, tento je od 600Ω výstup z generátoru signálu, jak si myslím, na ty, o laboratoři používáme 75Ω výstup ... může to být prob?
Obvod je součástí mikrofonu zesilovač s AGC, že kontroluje získat s pomocí FET, která není popsána na okruhu jsem vyslán, ale já jsem hádat čepice je tam jen izolovat stejnosměrná složka, a jen nechat přejít ac složky signal.The odpor R3 je pokusit se eliminovat mimo idealities na operační zesilovač.

Změřte si odpory.

Tento okruh je příliš jednoduchý na selhání - nebo dokonce být téma na tomto fóru ...

Vyřešeno, zpětná vazba odpor byl zkratoval nějak .... tkx za pomoc chlapi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back