programování pic 16f877a

C

crocklip

Guest
Ahoj, jsem napsal nějaký kód pro 16f877a a simulované program s pic simulátor ide který vypadal, že výnos úspěšné výsledky. Nicméně, když jsem programoval čip s datman 48uxp univerzální programátor, a zkouší to jsem nedostal žádnou odpověď vůbec. Čip byl úplně mrtvý! Snažil jsem se znovu s náhradní čip, stejný model, ale mám stejné výsledky. Já používám 2.4576MHz krystal a tak nastavit programátor na xt osc. režimu. Měl jsem stejný problém na 2 týdny a nyní vypadá to že nemůžu najít problém. Žádnou pomoc od vás by bylo skvělé! Díky

No ..... se daná vodítka, nemůže nikdo přesně odpovědět, zkuste vysílání svého schématu. Hodně štěstí

schematický by pomohlo, ale tady je to, co bych udělal: - ověří, že čip naprogramovány čtení zpět. - Dostat o'scpe a podívat se na osc piny (w / vysoké impedance sondy). je oscilační? - Vytvořit velmi jednoduchý program, který přepíná jeden špendlík za sekundu, nebo tak. podívejte se na to kolík s DVM (nebo vedl). - Ujistěte se, že máte sílu (+5 V), pozemní a MCLR vytáhl vysoká (10K je dobrý). - Také se ujistěte, že jste vypnuli watchdog časovač. Měl jsem projekt, který vypadal mrtvý, ale byl stále reset protože WDT.

Díky Philba, dopadá já didnt vytáhnout MCLR vysoká. hloupé mě! Nyní vše, co mám dělat starosti, je chyby v kódu!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back