Propagace Times v asymetrických mikropáskové envirnoment

M

mkbs

Guest
Ahoj všem, mám dotaz ohledně šíření Times: Viděl jsem na mnoho článků, které Prop.Time v páskového vedení, je PT = SQ "Er" / 11,8 ns / a ve mikropáskových prostředí: PT = zlomek * (PT páskové vedení), ale když mám asymetrický mikropáskové prostředí, co mám dělat? Co je to rovnice? (Např. top-GND-IN1-In2-VCC-dolní část) Děkuji MBKS: (

Dobrý den, hrubě, můžete zvážit šíření dobu 6,7 ps / mm FR4 na PCB. V různých konfiguracích přenosové linky se jen stěží změnit tuto hodnotu a je třeba pracovat Extrémně vysoké frekvence, aby tento parametr počítat. Téměř všechny výpočty vzorců pro šíření čas jsou přibližné, a pokud chcete vědět, tento parametr exactely, musíte měřit. Existují rozdíly mezi FR4 podkladu, v závislosti na výrobci a Er se mění s frekvencí, takže výpočty se vám přesné výsledky. / Pisoiu

Ahoj pisoiu, které považujete za toto šíření času (PT), (6,7 PS / mm) ve všech prostředí? 4 Příklad kdybych trasu stopy myšlenka "Top - In1 - nahoře" nebo "Bot - In2 - Bot" Musím za to Pt, nebo jsem uvažovat Pt v každé vrstvě? : (Nádrže

Ano, považuji za stejnou šíření časů v obou případech, a to iv případě, že doba šíření prostřednictvím vnitřní stopu je o trochu větší než na vnější. Rozdíl není semnificative. Ale tento problém je závislá na aplikaci. Například, když mám na trase vysokorychlostní ECL Differential Clock signálu z jednoho bodu do druhého, šíření čas sám, je méně důležité (to je důležité ve srovnání s jinými signály nebo hodiny), to je důležité minimalizovat zkosení mezi dvě stopy, a toto je děláno tím, že drží obě trasy délky stejné. Často (a také se doporučuje), tak rozdíl stopy jdou ve stejné vrstvě, takže neexistují žádné vnitřní / vnější propagaci rozdíly z tohoto hlediska. Ale jak jsem říkal v předchozím tématu, pokud opravdu potřebujete přesné výsledky, musíte měřit. / Pisoiu

Páskové vedení: Tprop = SQR (Er ") / 11, Er '= 0,67 0.475Er mikropáskového: Tprop = sqrt (ER) / 11,8 Bývalá jugoslávská republika.

Prop zpoždění materiálu FR4 je asi 150 Ps / v pro mikropáskové a asi 170 Ps / v pro páskové vedení s dielektrickou konstantou asi 4,5 Máte-li mikropáskové stopy 2 cm dlouhý, že by bylo 300 PS, v případě, že stopa pak přejde do vnitřní vrstva a cestování 2 více palců vrtule další zpoždění je 340 PS, celková vrtule delay = 300 340 nebo 640 Ps. Doufám, že to pomáhá! Vzpomeňte si na jediný faktor, který ovlivňuje čistý vrtule zpoždění (bez ohledu na přidání kapacita), je konstanta dielectric. SIGINT pisoiu je naprosto správné - téměř všechny impedance kalkulačka vám také řekne, vrtule zpožděním, ale kvůli změnám v materiálech, že bude jen přibližné - například před těhot přichází v několika různých variantách s různými vazby a tloušťku skleněných vláken - tento vše bude mít vliv na zpoždění.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back