Propojení 320x240 LCD s PIC16F nebo 18F

P

poodina

Guest
Ahoj přátelé
Poté, co prochází mnoho podobných témat, byl jsem přemýšlel, mohu rozhraní 320x240GLCD zobrazení senzorů čtení na různých částech LCD?Mám na mysli použití tohoto usnesení, protože potřebuji velký displej velikosti kolem 114 mm x96mm.A nemůžu najít 240x128 GLCD v této velikosti.

Já ještě ani nezačaly žádné práce, takže jsem otevřen jakékoli návrhy na GLCD stejně jako PIC.Nejsem podíváme na LCD pomocí řadiče jako knihovny jsou trochu obtížné najít pro některé formáty LCD, raději soustředit na psaní kódu pro aktuální senzor rozhraní a zobrazení.

Mám asi 8 různých senzorů, které je třeba přečíst, 6 potřebují ADC a 2 digitální.

Ahoj,

Dvě otázky - používáte Assembler nebo C?

Co glcds jsou snadno dostupné ve vaší oblasti?

Je důležité vědět, řadiče čipu, které používají, jako váš kód musí být provedeno zvlášť pro tento řadič.

I am using C, a na LCD nemám vyzvednout každý, ale mají přístup k většině LCD s a bez řadiče.Mám problém, rozhodování o tom, res mohu použít 320X240 s PIC 16F nebo PIC18F série regulátorů?bude regulátor pracující na 20MHz být dostatečně rychlý pro zvládnutí 6 ADC výpočtů a rukojeti s vysokým rozlišením GLCD?

Ahoj,

Nelze vám pomohou s kódem jako já Assembler, ale stačí spustit stopky Sim získat hrubou představu o časech - moje ADC rotuine byl 40us a psát celé obrazovky na 128x64 glcd vzal 25ms - to vše na pokorný 4mhz na 18F čipu - viz obrázek

Jak děláte C na vysoké kvalitě (?) Glcd 320x240 pak extra paměti by být výhodou-podívejte se na 18F4620 & 2620 žetonů.

Moderní glcd s řadič SPI umožňuje snadné použití a udržuje I / os na minimum.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Dobrý den!

Citace:bude regulátor pracující na 20MHz být dostatečně rychlý pro zvládnutí 6 ADC výpočtů a rukojeti s vysokým rozlišením GLCD?

Můj systém bude použit v kontrolní systém pro experimentální DIY hybrid energetické stanice [sluneční, větrné a mohou být mobilní] paliva.A já nevyžadují barevný displej, mám na mysli pro použití monochromatické GLCD, s vysokým kontrastem, takže to může být červená, v den světelných podmínek.Odběru vzorků [ADC] pro senzory bude zhruba 10 krát sec.
Snímače jsou určeny pro tlak, teplota [dvou čidel] voltů [dvou senzorů], zesilovače [Jedná se o ADC založeny] a plusy za sekundu [2 digitální vstupy], a mohou potřebovat ještě jeden ADC založený [nejste jisti, v tuto chvíli].
Budu moci psát kód žádný problém s tím, Prostě potřebuju nějaké teorie.pro zobrazení, mám zkušenosti s ADCs i když ne tolik na t čas v jednom obvodu, ale měl by být schopen to.
My mnoho znepokojení je na displeji, bude toto usnesení pomalu pracovat, bude to fungovat, nebo se musím držet s 240x128?Existují nějaké GLCDs v 240x128 v 4.5inch o 3,5 palců?
a nejdůležitější je, když potřebujete zobrazit analogový ciferník druh četby na tomto displeji, jak mám jít asi dělat to, opět teorie, je nutná není kód.
Myslím si potřebujete uložit obrázek [v hex] o paměti a použít ho?Jak můžu zobrazit pohyb číselníku [ukazatel] ukázat čtení?V krátkosti, jak to mám udělat animace kurzoru na displeji v reálném čase měření.

@ WP100, Díky za info, mám něco podobného na mysli, ale chci, aby se to trochu fantazie.
Podívejte se na LCD v přílohu, mám na mysli použití jednoho z těchto nebo podobných.Příčina těchto dá dobrý kontrast, a proto bude vidět [čitelné] i za denního světla nebo přímé sluneční světlo.
Jedná se konkrétně čitelný na slunci.

A to je off-topic, když jsem použít 16 bit nebo 32 bit PIC mohu spustit barevný LCD, s podobným formátem?

někdo mít jakýkoliv idea o tom, jak program grafický LCD displej EKG signál, že mohu získat?

Nikdo neví, jestli to bude fungovat?nebo jak to udělat skutečnou grafiku na LCD.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back