Propojení grafický LCD k počítači

A

ashlol74

Guest
Ahoj,
Chtěl bych se připojit můj grafický LCD JMK140A 128 x 64 s Novatek NT7502 řadič (I nejsem úplně jistý, ale je obvykle odpovídá NJU6676) na paralelní port mého počítače, protože si myslím, že je nejjednodušší způsob, jak zobrazit Obrázek na této obrazovce.Také jsem našel tento diagram
www.viperlair.com/images/articles/archive/mods/lcd/6.jpg
z tohoto článku
www.viperlair.com / Články / Archiv / mods / lcd.shtml
ale je neúplná, jak jsem V1 až V5 připojení a CAP1 , 1 -, 2 , 2 - a 3 .Z toho, co jsem pochopit, datasheet, závisí na režimu provozu na LCD, ale nevím, čarodějnice jeden to je.
Takže může mi někdo pomoct dokončit spojení mezi LCD a počítačem, a pak mohu použít LCDinfo nebo powerLCD na mém počítači se zobrazí obrázek na to?
Díky moc za pomoc.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Plz jestli někdo může pomoci, že by bylo opravdu užitečné
díky

Hmm ... velmi podobné ovladače Sitronix ...

No, mám nějaké zkušenosti z Sitronix Dot Matrix Display.

První Nejsem si jist, zda máte dostatek digitální ovládání na paralelní port pro toto použití.
musíte kontrolovat D0 až D7, A0, CS0, CS1 a preferablely / WR.budete muset přepínat mezi údaji režim / příkazového režimu pomocí A0 poměrně často nebo v průběhu initilization na LCD.

Za druhé, pokud máte dostatek digitální linku pro kontrolu této věci, nebudete mít dost bit rate, aby se na displeji objeví hladce jako paralelní port Rychlost přenosu je příliš pomalý.

Navrhoval bych, že vyjdete s prkno uC na rozhraní s LCD.

Můžete použít PC sériový port mluvit do UC rady sériový port pro uložení obrázku, který chcete zobrazit na palubě uC to RAM / paměť.Pak hodiny se obrazová data pro řidiče LCD.

V1 až V5 jsou zkreslení napětí pro LCD, které budou kontrolovat vás LCD kontrastu pomocí rozhraní uC byste měli být schopni kontrolovat DAC pro uC nastavit kontrast LCD podle vašich aplikací.jinak můžete vždy hardwire těchto řádek tak to bude mít fix constrast.Nebo můžete využít linku IRS zvolit vnitřní napětí referenční pro kontrast účel.

Pro CAPx nad CAPx-jednoduše připojit tyto linky na nějaké kondenzátory 10uF/1uF na to, že to chtěl stablize DC obvodů DC uvnitř čipu.

Díky za Vaši odpověď,
V případě, že chci jen napsat na LCD vložím
RD (E) -> vysoká
WR (R / W) -> nízká
/ RES -> na vypínač
/ CS1 -> nízké
tak jsem jen A0 a D0 až D7 pro připojení k paralelnímu portu, nebo musím mít také použít LC, jak jste řekl, pro tento účel (zobrazit obrázek)

Viděl jsem, že v nt7502 datasheet IRS je zmíněna, ale není výstup na konektoru tak to muselo být těžké kabelové nízké, protože V1 až V5.
Je to pravda?

Ještě jednou díky za pomoc a sorry za hloupou otázku, ale já jsem skutečný nováček v LCD.

je tu někdo, kdo mi může dát ruku plz?
být zavázán zas

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back