ProTel nebo OrCAD

V

viveklengade

Guest
Chci použít jeden z nástrojů cad
1 Proel 2004dxxp
2.orcad 9,2
který z nich je lepší

Je to velmi těžká otázka.Oba produkty jsou velmi dobré.Pokusím se stručně porovnat 2 software
O * cad má silný schematické zachycení, ale vytvoření schématu knihovna složky jednodušší v P * otel.O * cad má velmi nepříjemné rozložení nástroj pro interaktivní ecpecially směrování.P * otel rozložení nástroj je mnohem lepší.PCB pravidla pro návrh definice je velmi jednoduchý software Protel (protože můžete vidět na obrázku, který parametr se mění).O * CAD, ale má velmi dobré propojení s S * ecctra Router.
V nejnovější verze P * otel můžete pracovat s schémata a PCB vytvořené v O * cad.V O * CAD nemůžete pracovat s P * otel schémata.
Myslím, že je někdo s mou doplnit srovnání.

Má volba je P * otel.Ale pamatujte si, prosím, je to jen můj osobní názor.
I'm using P * otel několik let a líbí se mi.Také jsem se snažil použít další nástroje (včetně O * CAD), ale stejně jsem se vrátil do P * otel.Myslím si, pokud jste začátečník v návrhu DPS - vaše volba je také P * otel, protože je velmi snadné pochopit.Po pochopení P * otel můžete snadno přejít na jiný produkt.Začínáme s O * CAD, není dobrý nápad.

Hodně štěstí!

Souhlasím s glock17

Protel má příjemné uživatelské rozhraní a větší flexibilitu v nastavení parametrů ...

Začátečníci by měli používat s ním!

Nazdar,
Mám nějaké zkušenosti s designem PCB v Protel a Circuit simulace ve ORCAD.

Oba jsou velmi jednoduché, ale simulace ve Orcad je mnohem jednodušší než Protel.
Schematické Odchyt v ORCAD Má jednoduché rozhraní Výkonný Simulační knihovna
a mnoho specifických částí (Jako FM, AM, zdroje ...).

Po simulaci obvodů Jste schopni Přihlásit mnoha parametrů, jako (Max, Min ,...)
Na grafu. A myslím, že jeho Spice Motor hodně populární (v Books), než ostatní.

Protel je kompletní, ale v PCB Design. To je velmi silný v PCB Design.
a můžete mít Snímek 3D rady.
To má dobrou podporu v WEB a Protel webu Realase Service Pack pro
své výrobky (včetně Protel), což představuje mnohem více energie na své produkty.

Myslím, že pokud chcete Design PCB je lepší použití Protel, protože mnoho lidí
Prostřednictvím tohoto a myslím, že stejně jako jeho PCB Standard.

Poslední projednání jsou peníze.

OK
řekni mi, že jak zvolit různé trasy Stratergies v ProTel, která je velmi snadné v OrCAD. a když jsem se zabývají jeden sided palubě pak, jak se rozhodl auto jumper.která je velmi snadné v OrCAD.

Jsem O * CAD ventilátor.Mám také mnoho přátel práci s P * otel a mnoho z problémů s ním.Má příliš mnoho chyb, že je hlad a pády zdrojů jako pravidlo.
O * CAD je mnohem jednodušší, jsem se naučil základy na pár dní.Nemáte 3D, ale můžete dělat něco, co potřebujete pro správné navrhování DPS.Dělám čtyři vrstvené PCB s 200-300 komponenty, SMD a throughole.Není pravda, že je těžké OrCAD pro ruční směrování.Většinu času jsem raději ruční směrování.
Ještě jedna věc - rozhraní S * ectra Autorouter přijít s O * CAD v.10.9.2 je takový, že jsem pracovat a nebyla S * ectra Autorouter.Nejlepší přeje P * Rotel skupiny.

Pro simulaci bych raději Orcad, pro Schematické a PCB bych raději P * Rotel.Zvlášť, našel jsem OrCAD Capture docela otravné.Podívejte se také na další nástroje, jako je P-CAD a polštářky.

thnaks hodně
ok plz CNA někdo oznámit mne OrCAD 9.2 lite editon s Gerb nástroj, nebo ne?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back