Pseudo Random Binární Hluk Generator

• Thread starter steven_arnold_85
  • Start date
S

steven_arnold_85

Guest
Ahoj,

Ptal jsem se podobná otázka dříve si tohle kromě toho, že jsem chtěl implementovat binární pseudo náhodný generátor šumu pomocí fyzického hardwaru.Že funguje dobře.

Teď jsem zvědav, jak bych jít o implementaci jeden na EPLD.Ví někdo, kde bych mohl jít o hledání nějaký kód napsaný ve formě, která může být implented na čipu ALTERA?Doufal jsem, že psát v jazyce VHDL.Jsem obeznámen s tím, tak jsem doufal, že někdo by mi nějaký kód v této formě.

DěkujiAch, ty z vás, kteří ho neznají, pseudo náhodné liší opravdu náhodně, že pokud generátor restartování bude přesně stejný vzor čísel bude "vyplivl" ven.Skutečně náhodné generátory by vyrábět novou sadu čísel.

Nazdar

Chcete si vytvořit signálu s náhodným přenosu dat?nebo pseudo náhodný kód pro komunikaci rozprostřeným spektrem.?

dejte mi vědět jasně.Pokud chcete, aby první, mohu vám jednoduchý VHDL kód pro generování náhodných binárních signálůPozdravy,
Vishwa

Jeden z velmi snadné je použití LFSR.To je posuvný registr se zpětnou vazbou XNOR bránu a jedno-bitový výstup.Zde je 18-bitový LFSR v Verilog (pravděpodobně snadno přeložit do VHDL):
Kód:

Modul top (clk, noisebit);

vstup clk;

reg [17:0] lfsr = 0;

noisebit výstup;přiřadit noisebit = lfsr [0];Vždy @ (posedge CLK)

lfsr <= (lfsr, lfsr [17] ~ ^ lfsr [10]);

endmodule

Ahoj,

Chci vytvořit signálu s náhodným přenosu dat.Chtěli byste být schopni ukázat mi VHDL kódu pro to, prosím?

Děkuji

Můj malý Verilog modul dělá.Spustím to přes převodník VHDL ...

Kód:

ENTITY nahoru IS

PORT (

clk: IN bit;

noisebit: OUT bit);

END top;ARCHITEKTURA si nejvyšší IS

SIGNAL lfsr: bit_vector (17 downto 0): = "000000000000000000";BEGIN

noisebit <= lfsr (0);PROCES

BEGIN

Wait Until (A clk'EVENT CLK = '1 ');

lfsr <= lfsr (16 downto 0) & (lfsr (17) XNOR lfsr (10));

End if;END přeloženy;