PT100 Výpočty pro měření teploty

W

Wafeeq

Guest
Dobrý den, chci měření povrchové teploty baterie. Prosím, pomozte mi teplotní čidlo, které bude v pořádku pro tento účel. Mám možnosti LM35 a PT100. , který z nich je nejlepší.

Nejlepší ve které jde? Pt100 nabízí nejvyšší přesnost bez kalibrace senzoru LM35 nabízí největší pravděpodobností dostatečnou přesností pro vaši aplikaci. Nejlepší z hlediska nejméně úsilí závisí i na připojeném obvodu. Pokud máte co do činění s pozitivní teplotní stupně C jen, oba mohou být provozovány s jedním další odpor. Zpracování dat je jednoduché lineární LM35 výkon než Pt100, které musí software linearizace získat přesné teploty.

Já jen chci, aby měření 0 až 100 C maximální teplota okolí. Použil jsem LM35 v minulosti, ale je to dávat problému, jeho hodnot, štoly z ní skutečné hodnoty. to začne dávat teplotu více než aktuální. Já jsem nikdy použít Pt100, budu potřebovat obvody pro toto. Umím číst 2.5mV maximum z ADC. Jak udělat z Pt100 výstupní napětí? potřebuji zesilovač jednoduchých dělič napětí?

Pt100 lze použít jednoduchý dělič napětí, ale musíte počítat odpor děliče napětí v oblasti softwaru, znamená rozdělení. Dělič napětí obvodu je nejvýhodnější, pokud se používá stejné napětí jako referenční ADC (poměrový provoz). Pro lineární odpor k měření napětí fungovat, musí být řízen Pt100 zdroj proudu. Proud přes Pt100 musí být omezen, aby se zabránilo vlastní zahřívání senzoru. 1 - 5 ma je navíc společnou hodnotou. V závislosti na napětí vašeho ADC může být zesilovač vyžaduje maximální citlivost. Driftování měření LM35 naznačuje hardwarový problém, měli byste za zlé, že snímač.

Použil jsem LM35 bez externích obvodů. a není potřeba dalších obvodů podle datasheet LM35. Níže je uveden obvod jsem pocit z LM35. Prosím, pomozte případně další obvody potřebné pro nejlepší výkon snímače .. Níže je uveden snímek Proteus pro reference.

Okruh je v pořádku. Měli byste dodržovat "oddělení od kapacitní zátěž" bod v manuálu, pokud používáte delší kabely. I 5 V napájení by měl mít malý blokovací kondenzátor.

Jo jsem přidal 100nF kondenzátor na napájení 5V. Hodnota LM35 většinou štol po roce práce. je hodnota 4 nebo 5 driftuje Celsia. Budeme-li nahradit LM35 na stejném hardware je v pořádku začne znovu správné hodnoty.

Pokud používáte plastový obal LM35, může to být problém s vlhkostí nebo dokonce par kyseliny které pronikly mimo hermetické balení. Jen plechovce balíček lze považovat za dlouhodobě spolehlivé v kon nebo agresivní atmosféře podmínek.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back