Q o testování ADC v simulaci na úrovni

Y

yushen_yang

Guest
Zdravím všechny,

Pro testování 10bits ADC v simulaci na úrovni, jsem extrahovat data z Hspice a import dat do Matlabu dělat FFT.Předpokládám, že můj vstup je 2.11MHz a vzorkovací frekvence je 10MHz, já používám MATLAB kódy DAC s cílem získat ideální analogový výstup a pak test SNR, ENOB, THD.

Problém je v tom bych měla dodat, nízkými filtr před tímto FFT?
Thx v záloh.

YuShen

hi,

vy jste nemohli přidat nízká propust, neboť změny přijímaného signálu, a pak nemůžete hodnotit rysy vašeho ADC.

Vy.

Ahoj jang,
Že velká část teorie vím je, že pokud používáte ideální DAC ... U nemusíte používat LPF .... pro ur případ, jako u dělají to v MATLABu, DAC je určitě IDEAL .....

sankudey

Dobrý den.
Souhlasím s ostatními.Pokud tak učiníte D / A konverze v prostředí MATLAB, takže byste neměli používat LPF.Ale já chci jen zmínit pár věcí:
Pokud FS je samplinf frekv a ploutve je vstupní frekvence:
fin = (N / M) * FS
a GSD (M, N) = 1
V tomto případě nemusíte používat okna a pak se FFT.Prostě si FFT, snížit ji najít hlavní bin a zbytek je hluk plus zkreslení (ale samozřejmě v tvém případě je to jen zkreslení. HSpice proto, že nemohou počítat hluk moc, pokud máte modelované nějak.)

S pozdravem,
EZT

Ahoj EZT,
Co u uvedené jsou správné.I když nejsem aquinted s HSPICE, myslím, že hluk u modelu se mluví o správné pro všechny simulátoru.Ale já mám zmatek zde.
-> Co se hluku U mluvíš?
Pokud se jedná o hluk ze zařízení, pak snad UR pravdu.Ale pravděpodobně o hluku je kvantování hluku, který hned přijde z (Vin-Vout), jak je tomu v případě ADC.

Prosím nápravě mě, jestli se mýlím.

Ještě jedna otázka, jsem tady.Jakmile spektrum je dostal, jak vypočítat SNR, SINAD, ENOB atd. Mám nějaké theoritical vysvětlení stejné, ale není příliš potvrdil stejné, a přesto neudělal v ruce.Tak to by bylo velmi užitečné, pokud u gve nějaké světlo na záležitosti, a také dát nějaké dobré odkaz na stejném.

Jde o
sankudey

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back