quentions o linearitu LNA

D

dot13

Guest
Zjistil jsem, že v mnoha dokumentech, IIP3 byla simulována dva-tón frekvence.Ale neřekl, jak vybrat dva sousední kmitočty.Zatímco v mé simulaci, kdybych si vybral jiné frekvence, IIP3 se liší v závislosti.Takže to, co je kritériem?

Ve skutečnosti jsem projekční široký-skupina LNA (50 ~ 860MHz), nyní, spec dává požadované IIP3.Mám uspokojit požadavek ve všech frekvenčním rozsahu?

Také by někdo mi dát nějaké tipy, jak zlepšit LNA 'linearity?

Díky.

Kritériem je spojena s skutečný modulovaný signál šířky pásma na jedné straně a na z kapely narušitel na druhé straně.Pokud například váš modulovaný signál má šířku pásma 5MHz můžete použít 1MHz mezery.
Myslím si, že byste měli splnit to v celém rozsahu, ale možná spec není vždy stejná.
Linearita lze zlepšit přidáním nějaké proud design.Existuje mnoho článků zabývajících se to, to záleží na konfiguraci LNA.
Doufám, že to může pomoci.
Mazz

Jako orientační pravidlo, vzdálenost mezi dvěma tóny pro-přijímač IP3 test je 4 krát RX odstup kanálů.
Pro testování IM3 části PA z vysílače, vzdálenost je jeden TX odstup kanálů.

Díky za Vaši odpověď.
Některé dokumenty uvádí, že zvýšení VGS zlepší linearity, zatímco když jsem se zvýší VGS, současný nárůst podle.Takže jsem se snížit W / L.pak GM snížení a zvýšení NF.
Chci najít rovnováhu bodu.Ale problém je: i současné a NF daleko za povolení, linearita je stále ještě nemůže uspokojit.

Myslím, že y'better odkaz na konkrétní použití vašeho LNA a zkontrolujte, zda test specifikaci Váš konkrétní systém uplatňování

springf2000 napsal:

Myslím, že y'better odkaz na konkrétní použití vašeho LNA a zkontrolujte, zda test specifikaci Váš konkrétní systém uplatňování

Moje zkušenost mi čtyři věci by se měly týkat LNA IP3
1.LNA Zisk
2.napětí přes tranzistor
3.klidového proudu transister
4.senstivity

v podstatě nižší zisk, vysokého napětí, klidový proud a vysoké senstivity mohly vysoké lepší IP3 výkon.poslední zní divně, ale to vám umožní kompromis mezi IP3 a senstivity pokud máte senstivity rozpětí.

1.a 4.jsou problémy na úrovni systému, 2., 3.a 4.souvisí tranzistor vlastnosti.tak jsem vždycky výběr tranzistor opatrně a do systému simulace často.

BT způsobem, Agilent má některé dobré PHEMT tranzistorů by mohlo být neobjektivní vysoce aktuální a dobré senstivity stále.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back