Rádio otázku ..?

B

boot_strap

Guest
Ahoj všichni ..!

je připojen pod schéma tradičního přijímače obvod fm pomocí tda7000 IC pro použití v pásmu 88 do 108 MHZ

Nyní je tu někdo pomáhá mi při hledání hodnot L1 a L2 tlumivky souvisejících filtry s jeho výpočet detaily

Použil jsem BB809 varactor s datasheet také připojen, místo bb329
Bude vám vyřešit můj problém
díky
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Vstupní filtr C1, C2, L1:
Je to jednoduché paralelní obvod, celkem paralelní kapacita je CPI = C1 * C2 / (C1 C2), rezonanční frekvence musí být midfrequency 98MHz pásmo
L1 = 1 / [(2 * pi * f) ˛ * CPI]
je to asi 80nH.

Oscilátoru obvodu L2, DV, 1.8nF:
vypočítat L2 oscilátor frekvence max, která je vyšší než 70kHz vstupní frekvence, ale rozdíl je malý a můžeme říci, frekvence jsou stejné.Pro dobré kapely pokrytí budeme vybrali 110MHz frekvence první, by mělo být, když Varicap napětí 5V.Dioda kapacitní na 5V je asi 22pF.Řada kondenzátor 1.8nF nemění celkové kapacity je třeba zvážit.Vstupní kapacita na pin 6 je o 8.5pF.Takže celková kapacita při napětí 5V Varicap je ČF = CDV C6
Indukčnost L2 by měla být L2 = 1 / [(2 * pi * Fmax) ˛ * ČF], a je o 70nH.

Další věc, kterou musíte udělat, je ověřit, L2 výpočty pásmu nízkých frekvencí limit.Varicap napětí je v tomto případě pouze 1.4V.Zohlednit nové CDV kapacitní a výpočet rezonanční frekvence by měla být o 85MHz.Pokud ne snížit R3, aby nižší Varicap napětí.

Skutečné hodnoty jsou závislé na obvodu parasitics, které jsem ignoroval.Každopádně budete muset ladit přijímače.

Podívejte se allso APP Poznámky AN192 a AN193 od Philips.

První z nich je i vstup přijímače, takže by mělo být (filtr), s ne tak vysoké Q a druhý je ladění jeden

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back