R1 vytápění v indikaci zpět opto

H

haseeb123

Guest
Dobrý den, mám problém s mým okruhu jako uzavřený. R1 (25 W / 15 Ohm), je až příliš mnoho tepla. Mám v úmyslu se vrátit známkou toho, že mé lampy 1 a 2 byly neúspěšné. Tam, kde je napsáno (LP_Fail PIC), to je kolík, který je tažen vysokou, pokud se optočlen vypne v případě selhání lampy. Já používám 24VDC. Problém není ani programování PIC, ale je vlastně optočlen zpět náznaky, že chci, a zdá se, že je chyba v obvodu. R1 přes topí příliš mnoho příliš rychle. My lampy každém tažení 1amper proud při 24 V DC. Pokud jsem tím projít optočlenem a R1 a připojte 24VDC přímo, tak nemám žádné problémy a lampy výborně fungují bez problémů na teplo. Snažil jsem se vysoké / nízké hodnoty R1 a s vyšším wattů, ale i ohřívání R1 je daleko k velkým a U může cítit pálení! Prosím, může někdo navrhnout opravu přehřátí problém nebo navrhnout jiný způsob, pláštěnku zpět indikace PIC v případě svého selhání lampy. Haseeb

Nevěřím, že současný smysl odpor je 15 ohmů. Ale aby v rozumném smyslu nízkého napětí odpor, budete potřebovat mnohem citlivější detektor proud. Existuje mnoho možných řešení, nevím, co je pro Vás vhodná: - použití vysoce aktuální vedlejší smysl IC - pomocí OP diferenciální zesilovač - pomocí dvou PNP tranzistorů v konfiguraci proudové zrcadlo.

Děkuji moc! Nikdy jsem si nemyslel na to, že tak .... a je velmi dobře vysvětleny a to dává dokonalý smysl. Budu se snažit, co říkáte, a je-li nějaký problém se dostat zpátky k vám. Ještě jednou, moc děkuji Haseeb

Dobrý den Právě jsem úspěšně vyřešil problém. Musel jsem krmit v okruhu 18V DC 24 V, a místo toho jsem také měnil odporu 3R0 / 25W, a to vyřešit problém vytápění úspěšně. Nyní mám stejný R1 přehřátí problém, ale to je nyní pro 24V verzi desce. Jsem pohánět dvě žárovky halogenové světlo na 24V 50W každý. To je o 2 Amper za lampu. Schéma zapojení je přiložen. Snažil jsem se feedng na 18V AC a změnou R1 1R0 25W, ale stále více než vytápění R1 probíhá. Prosím, může někdo podívat na moje schéma (přiložený) a naznačují, co by mohlo být špatně a proč je R1 vytápění příliš rychle a příliš horká? Díky Haseeb

Musíte pochopit, že výkon na odporu bude P = I ² * R, takže na 1 ohm a 4A máte 4 ² * 1 = 16 W 4 ohmy a 4A máte 4 ² * 4 = 64W Na druhé straně současný bude nižší protože 12V/100W žárovky (kombinované) bude mít odpor 1,44 ohmů, takže v závislosti na R1 hodnotu, kterou bude mít významný úbytek napětí a téměř polovina současných než 4A. Použijte nízký odpor 0,1 ohm, nebo dokonce méně bude lepší a použít diferenční zesilovač pro zesílení napětí se dostanete z R1. Pokud se budete pohybovat R1 ve spodní straně (na straně GND ovládací zařízení) by bylo jednodušší připojit operační zesilovač, jinak budete muset použít další dělič. Alex

Ahoj Díky za tip. Vážím si toho. : Úsměv: jde o Haseeb

Možná jste vyřešil problém, ale můžete chtít podívat na toto řešení (v příloze) Upraveno: HiCurrSns_01.png je pro DC

Děkuji mnohokrát jsem se podívat do tohoto nového designu. Srdečným pozdravem Haseeb

Pro AC, navrhl jsem to ... Upraveno: Pokud můžete získat vysoký proud diody Můžete přidat dva paralelně (a naopak), aby Rsns. Možná bude nutné snížit hodnotu Ri (nyní je to 220 ohmů). Tyto dvě diody sníží odvod tepla, protože střídavé napětí na Rsns bude omezen dopředu napětí jednotlivých diod. CHZO (cca) = 1 * 0,9 Irms * Upraveno: Hodnota Rsns s diodami je třeba zvýšit (dejme tomu na 2,2 Ohm, nebo dokonce odstranit) opustit většinu proudu zátěže se pak diody. Ri hodnota závisí na průměrný rozdíl mezi přední napětí napájení diody a IR LED (v optoisolator). Ri v tomto případě může být jako minimum jak 10 ohmů. Jak MKO uvedla, tento tvůj podobné řešení není zdaleka nejlepší vzhledem k relativně vysoké tepelné ztráty v snímání proudu.

Vaše podněty jsou nadále v neprospěch původního návrhu, který byl nepřiměřeně vysoké napětí. Specifikace je detekovat 1 spolehlivě a nést až 2 A. Takže BJT tranzistorů varianta bude mít až o 3 ztrátový výkon W a optočlen varianta 6 W. Uvidíte, proč bychom chtěli použít paralelní s nižší pokles napětí a citlivější detektor napětí. Kromě navrhovaných řešení, oddaný vysokou boční smysl IC nebo standardní diferenční zesilovač, existuje několik dalších možností, např. dva PNP tranzistory v proudové zrcadlo konfiguraci. Pokles napětí způsobuje proudové zrcadlo nerovnováhu a příslušné výstupní proud.

Máte pravdu MKO. Ale nemyslete si, že kdyby všichni tvrdě pracují, aby nejlepší řešení (na světě), pak jen jeden z nás bude muset odpovědět. Na druhou stranu se domnívám, že askers tak chytří jako my všichni tak on / ona bude pravděpodobně vybírat nejlepší vhodný odpověď na jeho / její situace po přečtení všechny zprávy (obvody, připomínky a poznámky). V mém případě, protože nemohu najít a koupit snadno MCU s ADC a také možnost napsat své sestavy programů pomocí jednoduchých nástrojů jsem se, jen jsem použít časovač přerušení měřit čas dobíjení kondenzátoru, který by mohl odrážet to, co potřebuji na míru ... Jak něco je vždy lepší, než nic. : Smile: Takže chápu-li nějaké další, nesmí mít zájem v každém to nejlepší řešení. : Wink:

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Příspěvek přidán v 21:41 ---------- Předchozí příspěvek byl v 21:11 - --------</span></span>
Děkuji Podívám se do tohoto nového designu. Srdečným pozdravem Haseeb
Jak již bylo napsáno v obvodu střídavého proudu, můžeme snížit odvod na Rsns (DC verze) přidáním energie dioda, ale to bude třeba také rozdělit na dvě Rsns odpory. Máte-li zájem, budu překreslit znovu (s diodou). Kerim

Ahoj Kerim Díky za nabídku a pomoc. Ano, já bych určitě zájem o překreslení diagramu od vás, pokud jde o diodu verzi, jak jste uvedl ve své poslední příspěvek. Prosím, můžete příspěvek zde. Im stále otevřené možnosti a snaží se různými triky, aby se odvod tepla dolů. Im stále pracujeme na tom a bude aktualizovat vás s výsledky. Díky haseeb

Omlouváme se, ale jsou si jisti, že nemůže sledovat to, co navrhl MKO (příspěvek # 11) pomocí IC (nebo rovnocennou), ke které podle Alex (příspěvek # 12)? I tím, že přidá diody, bude disspiation není dostatečně nízká, i když nižší než při použití odporu. V případě, že nemáte jinou možnost, než přidat diodu (v případě DC) a 2 diody (paralelní a naopak v případě AC) do série mezi výstup a napájení lampu (y), můžete zkontrolujte nejprve, že odvod tepla z dostupného výkonu diodou (s) (nahrazení stávající snímací odpor) je přijatelné? A možná také můžete změřit diody dopředu napětí jednoduchým voltmetrem v nejméně: pro DC: od měření jeho průměrné hodnoty DC, protože nemusíte mít možnost vidět jeho zvlnění. AC: meausre hodnotu AC však přístroj převezme měřeného signálu jako sinusové (a ne téměř lichoběžníkový). Kerim

Ok Kerim Díky za aktualizaci a další návrhy. Dovolte mi, abych opatření mé poznatky a já se vrátím k vám. Srdečným pozdravem Haseeb

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back