rayleighchan použití v prostředí MATLAB pro Rayleigh kanál

M

mohamed_bakr

Guest
Dobrý den, chtěl bych vědět nějaké poznámky o použití rayleighchan v Matlabu při vytváření kmitočtově selektivních Rayleigh kanálu. Ve vysílači, Ts = 1e-6;% vzorkování vstupního signálu v sekundách Fd = 40;% maximální Doppler posun v Hertz TAU = [0];% řádkový vektor cesty zpoždění, každý uvedené v PNR sekund = [0];% řádkový vektor průměrné cesty zisků, z nichž každá uvedené v dB = rayleighchan Chan (Ts, FD, TAU, PNR), Chan.StorePathGains = 1; Chan.ResetBeforeFiltering = 0; Output_Filtered_Symbols = filter (Chan, Input_Symbols); Tak, jak obnovit signálu v přijímači za filtrem, myslím, že bych měl použít Chan.PathGains, ale měl by být přímo využity jako koeficienty filtru době používá ve filtru? nebo je potřeba nějaké zpracování považován za to? Také, když jsem mluvil o odpověď frekvenčního kanálu, mohl bych si to přímo pomocí FFT (Chan.PathGains)?

K dispozici je nástroj v MATLABu, že načrtnout frekvenční odezvu a impulsní odezvy kanálu. Můžete použít kanál odhad a vyrovnání. Nejmenších čtverců je nejjednodušší metoda, a to nevyžaduje intenzivní zpracování, můžete jej použít. [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 24 sekundách: [/color] [/size] nejmenších čtverců je velmi vhodný v případě zavedení systému, který používá OFDM.

Ptám se použití rayleighchan v případě 2 cesty více se používají tak, jak získat moje frekvenční kanál odezvy v přijímači pro dokonalé kanál odhad a obnovit můj signál zpět?

Mám stejný problém jako Vy. To mě velmi matoucí, když používám rayleighchan () v čase / frekvenční oblasti. Také bych chtěl implementovat ideální kanál odhad podle kanálů Frekvenční rozsah výpisu. V případě implementace na Simulink, ve skutečnosti je stejná Simulink blok rayleighchan () v Simulinku verzi, mohl jsem získat komplexní zisky Rayleigh kanálu v časové oblasti. A já jsem konvertoval koeficientů na frekvenční odezvu od FFT. Tak jsem udělal stejným způsobem, ale nemohl jsem najít stejné výsledky. To je můj matoucí bod. Pokud jsi našel jakékoli solusion, mohl byste mi sdělit? Děkuju.

Myslím, že kanál vytvořený rayleighchan je v časové oblasti, tak po cretaing kanál objekt, u třeba vložit značné zisky cestu na správném místě v závislosti na kanálu zpoždění, a pak FFT kanál a vynásobte ji svým vstupem -symboly. U obdrží obdržel symboly přímo ve frekvenční oblasti

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back