Re: VHDL první příklad ... podívejte plz ... tnx

P

pini_1

Guest
Nazdar
Šel jsem po kódu, a mohl vidět žádný závažný problém.Musíte vzít v úvahu vztah mezi dvě hodiny a to: SSCLK a SSICLK.

Mám kompilovat a propracované konstrukci pomocí vašeho volného VHDL simulátor (ghdl: http://ghdl.free.fr).Je přechází v pořádku:

Tady je můj skript (pro linux stroj - pro okna posledním řádku je trochu odlišné):#! / bin / bash
ghdl-a - workdir = práce - IEEE = Synopsys par2ser.vhdghdl-a - workdir = práce - IEEE = Synopsys ser2par.vhdghdl-a - workdir = práce - IEEE = Synopsys SSI.vhd
ghdl-e - workdir = práce - IEEE = Synopsys SSIMožná budete chtít vytvořit zkušební stolici a vizuálně prohlédnout váš návrh s vlnami.

Více VHDL / verilog / kompilaci skriptů atd ...
na http://bknpk.no-ip.biz/

Váš návrh je differe'nt z modelovaného IC ve dvou aspektech:

- HC595 má výhodu vyvolána spíše než na úrovni spuštěno výstup závora

- Jste přidali
9. registru HC165, který způsobuje pravděpodobně nezáměrná chování.Původní logika je asi takto:
Kód:

pokud PLN ='0 'a poté

IDATA (7 downto 0) <= DATAIN - zatížení provozem

- Činností vyvolaných rostoucí hranu hodin

elsif CP'event a CP ='1 'pak

i pro v 6 downto 0 smyčky

IDATA (i 1) <= IDATA (i);

konec smyčky;

IDATA (0) <= DS;

end if;

QHH <= IDATA (7);

QHN <= není IDATA (7);

@ pini_1
Díky za váš čas, samozřejmě velký problém je asi hodin synchronizace mezi dva signál.Jako první představu můžu myslet použít externí synchronizace času s vyšší frekvencí, pokud jde o četnost hodnoty pro každou z těchto dvou signálů a použití této externí hodiny na sychronize všechny ostatní signály, je možné řešení?Může být vidím některé metastabilita téma a pak jsem to udělat syncro etapa s dvěma FF pro každý signál?

@ FVM
Díky dvěma naznačují, o paralelní zatížení Myslím, že jsem použít řádek podobný tomuto PL'event a PL ='1 ',
stejně jako za celý den, je správné?
Děkujeme také za naznačují o posun.

Samozřejmě do konečné realizace budu snažit používat jediný SIPO a Piso se autobus z 16 bitů místo dva SIPO a dva Piso z 8 bitů.

Myslíte, že jste některé další naznačují o mém kódování, je čistý, srozumitelný a tak dále?

Děkuji opět všem.

Nashledanou
Pow

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back