regardin SNR z ADC

M

manissri

Guest
hi jednoho dotazu
pro 10bitové Nyquist Hodnotit ADC.
Dávám 1k vstupního signálu a vzorkovací frekvence je 4MHz.
poté, co SNR očekávám therotically.
6.02N SNR = 1.76 ==> 61,96 dB
ale viděl jsem SNR rovnice je SNR = 6.02N 1.76 10 log (OSR)
Tady jsem uplatňování vstupní fin = 1k a fsamp = 4M
tak OSR = fsamp / 2 * fin = 4M/2K = 2000
tedy celkem SNR = 6.02N 1.76 33 = 94,96 dB
ale v reálném Dostávám pouze 58 dB.
Kde je tedy problém v understaning v SNR výpočtu
Prosím, objasnit stejné

manissri napsal:

...
Viděl jsem SNR rovnice je SNR = 6.02N 1.76 10 log (OSR)

Převzorkování zisk pouze je odkazoval se na šířku pásma signálu.Pokud jste stále ještě integrace vašeho hluku nad kapela Nyquist, nemusíte dostat zisk z převzorkování ale pokud budete integrovat vaše hluk až do, řekněme, 2kHz, měli byste dostat 30 dB více.
Kromě toho, ADC stanovené pro 10 bitů nezajistí 10 efektivních bitů.Rovnice vás citovat je kvantizační šum pouze informativní charakter a neobsahuje tepelný šum, nesoulad, non-linearity a tak dále ...

Díky JoaneePaul pro vaši rychlou odpověď
jak jsem calculatiing SNR od DC do fs / 2 (tj. aľ 2 MHz)
jako já ovesampling 2000 krát, tj. beru vzorků 2000 krát za jeden signál cyklus vstup.tak vzhledem k průběhu odběru kvantizační šum podlaha bude snížen aľ FS / 2 frekvenční rozsah tedy SNR by se zvýšil aľ 33 dB.
ale v reálném Tohle není pravda, tj. JÁ am prospěch pouze 58 dB, který zní (6.03N 1.76 -> přichází na formu tohoto vzorce), které nejsou z 6.02N 1.76 10 logOSR
Můžete mi prosím komplikované věci více, aby se porozumění by bylo správné
Díky předem

Jste integraci hluku nad 2MHz proto není převzorkování zisk: fs / (2 * BW) = 1, např. č. převzorkování.
Pokud chcete využít převzorkování zisk musíte zvážit menší šířku pásma, například mezi 0 a 2kHz (digitální filtrování výstup vašeho ADC s 2kHz filtr) a výpočet SNR mezi 0 a 2kHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back