Rf Am Vysílač 433.92MHz, jak zvýšit "výkon

Z

zundapp

Guest
Zdravím všechny! Nejsem si jistý, že nové téma je nutné (pokud ne, prosím opravte to a dejte mi vědět, ...). Mám "problém" s klíčovými RF ze moje auto ... Funguje to jen asi 5-7 metrů kolem auta (baterie je OK) a chci si koupit / postavit auto alarm, který se bude používat jako dálkové ovládání vozu RF klíč. Tak, musím zvýšit vzdálenost vysílače akce (Udělal jsem několik testů a jsem si jistý, že vysílač je chudý a přijímač je v pořádku). RF schéma / foto TX připojen. Děkuji vám!

Můžete se snažit, aby 47K odpor nižší. Zvýší proud tranzistoru, a měla by zvýšit vysílací výkon. Dalo by se jít na vyšší napětí akumulátoru, i když by bylo třeba, aby mikrokontrolér od přes-voltaging (check list). Je možné, že anténa smyčka není naladěn přímo na frekvenci. Ty by mohly snížit linku a přidat malé série reaktance (série cívku nebo kondenzátor serice) až lehce přeladit to. Já bych šroub hodně se dvěma kondenzátory u tranzistoru, jak ta věc bude pravděpodobně přestane kmitat.

O odporu ... Snažil jsem se a nic dobrého se stane. O baterii ... Použil jsem 6V jen pro blok RF (správce ramains na 3V a rozsah dat i nadále mezi 0-3V, správce přijmout max. 3,6!) Výsledky: nic dobrého. Pokusím se poslední návrh. Několika pF nebo několik nH by mohlo být OK? (PCB), anténa je v sérii s kolektorem tranzistoru! Děkuji vám!

47K odpor je modulační vstup a nemá nic společného s přenosem energie. Jsem pevně odhadnout přijímač anténa není připojena nebo stejná je řez někde. 90% není nic vážného špatného na vysílač. (Za předpokladu, že je komerční jeden není nezvládl) Zkontrolujte přední části přijímače. Hodně štěstí.

1 - Zkontrolujte, zda je to běh na správnou frekvenci 2 - Je-li tranzistor RF má emitor rezistor, snížit jeho hodnotu (to vám dá více síly) 3 - Zkontrolujte, zda je přijímač na stejné frekvenci.

[Quote = pranam77] 47K odpor je modulační vstup a nemá nic společného s přenosem energie. Jsem pevně odhadnout přijímač anténa není připojena nebo stejná je řez někde. 90% není nic vážného špatného na vysílač. (Za předpokladu, že je komerční jeden není nezvládl) Zkontrolujte přední části přijímače. Hodně štěstí. [/Quote] Vážně? Páni, myslím, že se naučíte něco nového každý den. Předpokládal jsem, že když se vstup do 47K ohm rezistor byla vysoká (5 V nebo 3,3 V), že základní proud v oscilačním tranzistoru byl určen Ib = 5V/47K (upravený mírně malý odpor emitor). Díky za opravu.

Vážně, většina z navrhovaných bodů není možné kontrolovat s některými nástroji RF a znalosti, jak s ní zacházet. Měli byste také zkontrolovat, jaký je zadaný rozsah dálkového ovládání, to nemusí být nutně vyšší než 10 m. Pokud jde o diskutovány technické detaily, 47k odpor dodává modulace, ale také klidový proud pro self-oscilační koncového stupně. Tak to samozřejmě záležitostí pro výstupní výkon. Ale já nevím, jestli to umožňuje zvýšení. Měření by pomohlo.

Přijímač funguje OK. Udělal jsem "experiment": s "domácí" přijímač zasadil v autě, který má LED na výstupu (který "byl čten" od přátel) jsem se snažil předat s vysílačem je popsáno výše. Oba přijímače, tento přijímač a auto funguje identicky (~ 10 m). Po tom jsem použil jiný vysílač ( http://store.qkits.com/moreinfo.cfm/tx433 ), s tímhle je vzdálenost asi 50 metrů a oba přijímače funguje ok. Vím, že auto vysílače (RF Key), nejsou tak silné a téměř všechna díla pod 20m. Důvodem mé žádosti je použít klávesu RF řídit auto alarm a já potřebuji pracovat ze "slušné" vzdálenost. [Color = blue] 1 - Zkontrolujte, zda je to běh na správnou frekvenci [/color] frekvence je v pořádku - hodně RF Key testovaných funguje stejně. [Color = blue] 2 - Pokud se tranzistor RF má emitor rezistor, snížit jeho hodnotu (to vám dá více síly) [/color] Hotovo ... vzdálenost je stejná ... S 20k místo 47k, vzdálenost pokles! [Color = blue] 3 -. Zkontrolujte, zda je přijímač na stejné frekvenci [/color] To je ... Ano, byl tx navržen pro provoz od nízkých vzdálenosti. Já jen je třeba upravit na "slušné" dotčené oblasti. Nemám ideea ... Všechno, co jsem se snažil nebyla naděje ...

Jak jsem vyslán, zkontrolujte pro emitor rezistor (nezaložil). Tento druh vysílač má obvykle 22Ω emitor rezistor. Snížení hodnoty se zvýší výkon.

Jsem upravil tohoto odporu na 20Ω a ... nic. Ale našel jsem něco zajímavého: S jednoduchým vnější vodič (34 cm délky), spojené v bodě (viz přílohy), zvýšení výkonu naprosto úžasnou! Mám-li omezit délku této antény 17cm moc vrátit na původní špatná hodnota. Jakékoliv ideeas? ____________________ Nemohu nahrát soubory (Upload Chyba: Nelze nahrát Příloha k ./files-eboard/tx_6575.jpg.). Bodu "A" popsal, je ve schématu připojeny v první příspěvek, mezi PCB anténa, R (kolektor) = 56Ω a kondenzátor k emitoru!

Zřejmě "problém" je anténa. Anténa je jako na fotografiích (jeden je převrácený!). Přidala jsem řadu induktor (33nH) s anténou (na kolektoru) ... vypadá to stejné, nic se naděje: cry:

souhlasím biff44 je bod, přidat několik nH ke zvýšení výkonu a emitor rezistor 47K pokles 47. Měl jsem dělat stejný výrobek, vzdálenost je až 12m.of Samozřejmě musíte snížit díra na PCBA.try více ... a budete mít úspěch!

Anténa je důležitý problém. To byl pravděpodobně navržen tak, aby: 1) vejde do určité (malé) balení velikost 2) splňují požadavky RF emise (je-li uzavřeno na vysílací výkon oscilátoru), neboť by nemusely být "příliš velké". Pokud anténa bude menší, než by mělo být, ztratí účinnost záření. Můžete dramaticky zvýšit rozsah klíčových vysílače FOB typu z) pomocí velké antény, jako čtvrtina vlna bič b) doplnění velké umělé země pro anténu pro práci s c) zvýšení kmitavé energie, nebo přidáním výkonového zesilovače Nicméně, budete pravděpodobně porušuje pravidla emisí v zemi pracujete palců

@ vincent_yuang emitor rezistor 56Ω a základní odpor je 47k. Jsem upravil tak, aby 20Ω a 20k a jsem přidal 33nH v sérii s "originál" anténa (v blízkosti kolektoru) a ... nic! Máš pravdu, je vzdálenost až 12 metrů. Musím asi 30-40m. Říkal jste, že [color = blue ]"... musíte snížit díra na PCBA barvy ..."[/]. Nechápu, co máte na mysli (myslím, že PCBA znamená PCB anténa ...): = snížení počtu děr? Mám na mysli nahradit vias s jednoduchými otvory (žádný kontakt mezi horní a spodní části plošného spoje? = Vyplnit některé / všechny stávající anténní průchody? = Snížit rozměr smyčky? Jsem viděl na jiný typ dálkového ovládání (433 MHz) (téměř identické) z auta allarm, menší antény (téměř polovina rozměru smyčky), pouze v horní části PCB, která pracuje kolem 40 metrů. ... Takže je možné! @ biff44 [color = blue] "Nicméně, budete pravděpodobně porušuje pravidla emise zemi, kam se provozní v." [/color] Jsem daleko toho. V Rumunsku max. napájení povoleny pro tato zařízení je 10 mW. mnoho "domácích" zařízení prodal sem má až tuto moc a funguje to až 100m. Děkuji vám!

zkuste přiložený ..., to je můj projektu zákazníka, možná užitečné pro vás.

impedance antény musí být 50Ω a 1 / 4 wavelengh dipole.it může dodávat nejlepší výkon a nejlepší kanál stabilitu.

1 / 4 vlnové délky dipólu!? Myslím, že budete chtít říct monopole, že jo?

Našel jsem dálkové ovládání (433.92), který má menší PCB anténa a funguje to kolem 50 metrů. Nechápu, jak tento vysílač má větší moc než moje původní přívěsek na klíče? Jsem zmatená ... Některé fotografie / schéma připojuje:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back