RF CMOS layout

C

calculus_cuthbert

Guest
Ahoj,

Jsem začínající layout pro LC CMOS VCO a několik dalších bloků v rozsahu GHz.Já bych opravdu ocenil, kdyby někdo mohl dát mi RF rozložení tipů a technik, a to, co bych měl mít na paměti ..Také v případě, že je zde odkaz nebo průvodce / tutorial pro layout RF, že by bylo velmi užitečné

Díky.Přidáno po 5 hodin 17 minut:Také jsem měl dotaz ohledně rozložení akumulace kondenzátor.Jak mohu snížit brána odpor akumulační kondenzátor?

Pro LC VCO, MOS (capacitor varactor) by měly být upraveny, a proto by měly jdu s běžnými centroid nastavení?

- Pomocí kovové s nejnižší kapacitou do substrátu (obvykle top kov, ale ne vždy zkontrolujte, design manuál), pro signál stop

- Zkuste a udržet parazitní odpor na minimum pomocí nízkých listů RHO kovu a udržování dráhy krátké.To je samozřejmě, pokud se dostane choulostivý, jak jste pravděpodobně chtít obvody kdekoli v blízkosti cívky, a tak budou nuceni trase 50um nebo tak, a aby plošného odporu nízké široké stopy jsou atraktivní, ale to zvýší vaši parazitární kapacitní odpor.Obraťte se na svého projektanta, zeptejte se maximální hodnoty parasitc R a C může tolerovat a práce je.

- Rozdíl páry, proudových zrcadel atd je pravděpodobné, že těsný odpovídající požadavky, aby využití makety, cross quading atd.

- Zvažte s GND štíty mezi signály RF a substrátem, a často mezi sebou.Opět promluvte si se svým designer, často nebudou chtít žádné dodatečné kapacity na signál, jindy budou bojí o signály spoje do substrátu a je vyzvednout na mixer I / PS, LNA atd.

Děkuji vám za vaše návrhy.Vlastně jsem navrhl VCO.

Toto je můj první RF design, takže nejsem příliš obeznámeni s technikami RF.Chcete-li mít představu o tom, kolik parazitů kapacitní mohu tolerovat jaký přístup mám vzít?

O GND štíty Jak vložím pozemní štíty?

Také jsem měl dotaz ohledně akumulační kondenzátory a MOS varaktory.

V mém návrhu jsem použil MOS varaktory a pevné akumulační kondenzátor paralelně.Ale nejsem si jistý, jak bych měla distribuovat kapacitní.Ať už bych měl velikost varactor MOS pro více kapacitní či akumulace kondenzátor pro více kapacitní.Pro mě tuning není tak důležité.Takže pokud jde o parazitární kapacitní které by mohly ovlivnit četnost a také série odpor, který by ovlivnil kvalitu faktor, který z nich by byly méně škodlivé?

Díky moc!

dostanete nejlepší Q pro kratší délky brány, ale užší rozsah ladění.odkazují na tento dokument.http://ieeexplore.ieee.org/xpls/abs_all.jsp?arnumber=1587923

Zatímco stanovující MOS varaktory a akumulaci kondenzátoru, bych měl udělat více prstů layout ..Je to pravda?To by snížilo bráně odpor v pořádku??Opravte mě, pokud se mýlím

Je pravda, že dojde ke snížení brána odpor.Split brána do prstů a připojte prsty v kovu, ne polykrystalického, jak velké oblasti poly jsou více náchylné k selhání v průběhu výroby, než menších oblastí.

Multifingered zařízení sníží vaše brána odpor, stejně jako kapacita CGS.Takže si buďte jisti rozdělit do minimální počet prstů, které potřebujete a nic víc.Přidání více prsty bude pouze snížit vaše cgs více.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back