RF wakeup metody transceiver

W

wanchope

Guest
Téměř všechny přijímající část vysílačů RF jsou během provozu udržovat určité citlivosti pro aktivní aplikace RFID.Is tam jeden cesta až k vypnutí čipu, když není signál RF, pak se probudit, zatímco signál je přítomen?By s použitím síly RF detektor (např. LTC5505) pomoci?
Zdvořile prosím poradit.

Wanchope

Nebo má někdo narazit low-RF transceiver s funkce detekce dopravcem na 433 MHz?Našel jsem XE1209 provozován na 30-100kHz.Ale mohl najít žádný pro 433 v současné době.Je to technicky velmi obtížné dosáhnout na tento druh frekvenci (433 MHz)?
Jakýkoliv nápad je vítán.

Wanchope

Pokud můžete tolerovat další zpoždění, můžete vypnout přijímač po většinu času např. pouze přijímač zapněte 0.5s každý 10s.

V některých systémech zprávy pager jsou odesílány ve skupinách a pager pouze zapne je to přijímač ve správný čas přijímat messaes pro skupinu je to palců
Golay systém vzorky každých 1,38 sekundy za 250ms hledají odůvodnění, který trvá 1,42 sekundy.

Máte-li střední rychlost přenosu dat, např. 1 Mbit / s můžete čekat na 16bit preambuli.Není-li tam jít spát na další, např. 100ms.Takže ideální pracovní cyklus by mohl být 16us/100ms = 160e-6.To je dostatečně nízká, aby výkon vašeho přijímače nějaký měsíc s malou baterií.Choulostivý bod je spuštění všech dostávají obvodů.Oni vyžadují často více energie, než je aktivní obdrží módu.Myslete na spuštění k vysoké frekvenci krystalového oscilátoru nebo syntezátor.Vyšší rychlost přenosu dat je pro pro nízkoenergetické, protože můžete získat stejné informace v kratším čase.Vyšší, pokud zpracování, četnost nemá dominovat mezi 1 a 10Mbit / s, pokud nechcete používat vysokým výkonem zpracování signálu architektura / D FFT Viterbi!

Je třeba uvést, RF vstupní signál, který přichází z LNA.Tanh obvod (nebo log zesilovač) probudí tranceiver.Tato metoda se používá k získání signálu RSSI od vstupu RF dopravce v závislosti na jeho úrovni.

Díky za všechny vaše odpovědi.
Tato aplikace je pro osobu kontaktujte sledování účelu.Proto přijímač musí zachytit 100% signálu.Obávám se, že pomocí pravidelných on / off metody bude chybět některá data.To je také důvod, proč volební metoda je poslední možnost je třeba zvážit.Já jsem v plánu využití 9600 ASK vysílače.BigBoss, jak budu používat obchodní transceiver, mám stále potřebují LNA?Myslel jsem, že zesílení fázi je již zvládnout do čipu už.Perfektní stav je přijímač je vždy vypnuto, dokud 'Carrier Detect' je předán zpět do MCU Před zapnutím přijímače.Já jsem jen přemýšlel, žádné nízké proudu (pokud jde o uA), může poskytnout 'Carrier Detect' signál.Nebo čip má rys?

Díky.

Wanchope

Mohu jen přidat 433 MHz pásmovým filtrem po antény, pak jsem sledovala signál a porovnat jej s prahové napětí (nějak)?Výstup pak krmivo pro UP, který rozhodne, zda se obrátit na transceiver.Co si myslíte?Jakýkoliv nápad je vítán.

jde o
Wanchope

To bude složité udělat dobře.

Existuje několik problémů se můžete setkat.

Odeslání některých signálu z antény do extra obvodů sníží sensativity vašeho přijímače.To by bylo nejlepší využít signálu po první zesilovač.

Existují i jiné radio uživatelů po celém 433MHz, kteří mohou být předávání nepřetržitě po dlouhou dobu.Ty by mohly být nešťastný a najít tam je amatérské rádio repeater místě někde v 430-440MHZ uvedení několik wattů do vysoko anténa.

Hladina hluku na pozadí se může značně lišit mezi jednotlivými místy.Máte-li pevný práh můžete buď zabít batterys v hlučných místech nebo nepodaří získat slabé signály, že byste mohl získat.Budete chtít nějaké automatické přizpůsobení depening o počasí dostáváte platná data.

Budete chtít spustit, když pár mikrovoltů signálu je od antény.To znamená, že budete potřebovat hodně získat před comparitor.
Je těžké mít 60 dB napětí získat, aniž by trochu výstupu úniku zpět na vstup a zesilovač oscilační.Pokud se můžete dostat do práce vůbec, zesilovač etapy bude muset být postaven v kovu prostory.

Díky, throwaway18.
Citace:Odeslání některých signálu z antény do extra obvodů sníží sensativity vašeho přijímače.
To by bylo nejlepší využít signálu po první zesilovač.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back