RF zesilovač - design návrh

Y

yawijaya

Guest
Ahoj, já jsem návrh zesilovače RF. Rád bych si nějaký návrh, vstup o tom, jaký bych měl použít a případně navrhnout reference. Zde je požadavek: 1. výstupní výkon 2 W na 50 ohmů zatížení 2. Frekvenční rozsah 50MHz-120MHz 3. Nízká 2. harmonická 4. Vysoká účinnost jsem se jeden před, ale účinnost je pouze 20 procent, nebo tak pomocí třídy E RF zesilovač. Takže jsem nyní otevřen každý návrh. Díky!

Jste nezadali výkonnostní třídu na zesilovač, nebo alespoň typem modulace zesílený signál.

No, to je v podstatě to, co moje otázka. Hledám návrh na to, co výkonové třídě mám použít. Snažil jsem se před třídu E, ale jsou to jenom dobrý mezi 50M-70MHz.

Nejlepší účinnosti výkonové třídy je třída C, ale tato třída je velmi nelineární a může být použit pouze pro CW a FM. Třídy AB je dost lineární. Na této výkonové třídě tuning bias bod a zatížení-pull výstup utkání může dostat minimální harmonické a nejvyšší účinností.

Pokud chcete u vysoké účinnosti pak u nutné vybrat režim spínání zesilovače stejné třídy E nebo F nebo D, který chcete u design? zesilovač nebo zesilovač? které třídy E obvodu topologie můžete použít pro svůj návrh? Myslíte si, simulovat schemitic nebo ne?

Jsem navrhl, že pomocí HEPA PLUS (třída E zesilovač software), který simuluje schématu a pracoval velmi dobře, ~ 70% účinnost, ale okruh nasáván ve skutečnosti. Jsem návrhu zesilovače. Také jsem zapomněl zmínit, že obvod musí být schopen poskytnout až 200-300 mA výstupní proud (kromě tvoří 2W na 50Ohm zatížení)

se, jaký typ prvků, které chcete simulovat určen okruhu v HEPA PLUS? I znamená použití ideální prvky, nebo použít reálné prvky model? Také se snažím navrhnout třídy E zesilovač, ale já používám software ADS Samozřejmě můj návrh je pro IC Myslím, že pokud používáte realistický model pro simulaci na výsledek Nebuďte velmi liší. topologie, která používáte pro plně circiut schéma?

Hmmm ... 70% až 20%! které třídy E obvodu topologie používáte?

Nejsem si jistý tím, co máte na mysli s topologií ... Ale tady je to schéma ...

Vidím vaše schéma samozřejmě něco přes není jasné, v navržené obvod schématický, ale myslím, že je lepší použít odpovídající obvodu místo transformátoru a také použít odpovídající filtr mezi stupni deriver a zesilovač a kontrolu prvků hodnoty s pomocí dobré vybavení analytických rovnic a Všimněte si také rozdělení napětí vašeho tranzistoru a na druhou stranu je pro kontrolu okruhu z bodu do bodu, která umožní například vidíte požadovaný výstup na ADC (obdélníkový průběh )....

Třída E je těžké pro praktickou implementaci pro někoho bez zkušeností. Třídy AB, že bude pracovat hned, což umožňuje spoustu ladění původní návrh. Teď záleží, co hledáte. Chcete-li zjistit, nebo se dostat rychle konečného výrobku.

Vaše výsledky pouze ukazují omezení návrhu RF zesilovač jen pomocí software. Za předpokladu, že tyto simulace obvodů je správný tak daleko, některé skutečné zapojení parametr je samozřejmě jiná. Ale který z nich? Zkušenosti jsou potřebné pro identifikaci, a pouze empirické měření můžete ověřit design.

[Quote = vfone] Třída E je těžké pro praktickou implementaci pro někoho bez zkušeností. Třídy AB, že bude pracovat hned, což umožňuje spoustu ladění původní návrh. Teď záleží, co hledáte. Chcete-li zjistit, nebo se dostat rychle konečného produktu. [/Quote] Ha, no, v ideálním případě chci se naučit a získat konečný produkt rychle ... ale myslím, že musím vybrat jeden z nich ... Myslím, že " LL sklon k rychlé konečný produkt ... Takže říkáte třídy AB? ale také jsem četl, že před třída AB nehraje dobře nízký signál aplikace ...

Překvapivě třídy AB nabízí širší dynamický rozsah, než jakékoli jiné výkonové třídy, včetně Class-A. To proto, že sytosti je z různých dalších zdrojů. Ve třídě AB tuning bias bod (klidový) pro optimální úhel vedení vede k vyšší účinnosti a linearity.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back