RFID čtečky a designu tagů

A

ArjunSC

Guest
Ahoj všem, já jsem pracoval na projektu RFID. Požadavek je poslat "27MHz" telepowering signál z čtenáře na TAG, to je jen nosná vlna k moci se značku a neobsahuje žádná data. Backscattering techniky nelze použít, protože zde data, která je odeslána zpět od TAG by měla být na frekvenci 3.951MHz pro logic'0 'a 4.516MHz pro logic'1', tj.: FSK technika se používá spíše než konvenční ASK . To vyžaduje dvě samostatné antény jak pro čtenáře a TAG. Antény Tx od TAG a Rx antanna z Reader jsou centrem naladěni na frekvenci 4.234Mhz (To doufám, že everone může dělat, jak). Design obou čtečkou a štítkem, je třeba udělat pro toto nastavení. Mechanická velikost značky není velká pozornost. Může mi někdo prosím, veď mě v tomto ohledu?

Měli byste uvést trochu podrobněji: - Co je to comm rychlost přenosu dat - je tag má být aktivní nebo pasivní - Je možné postavit ji na discretes - Co je přijat tag velikosti. - Co max. vzdálenost, kterou musíte pro značku komunikace - Jak stabilní backscattering frekvencí musí být - (minul) Návrh řešení bude značně ovlivněna výše uvedené podmínky.

Ahoj Artem, Děkujeme, že u za odpověď. 1) komunikační přenosová rychlost jde jako toto: * logika '0 'odpovídá na 7 období 3.951MHz. * Logické '1 'odpovídá 8 dob 4.516MHz. Takže komunikace je rychlost přenosu dat: 3.951MHz ÷ 7 = 4,516 ÷ 8 = 565 kb za sekundu 2) tag je zcela pasivní a 27.095MHz nosič (tele-napájení), signál vyslaný čtenář má poskytovat energii pro všechny komponenty v tagu. 3) Ano, definitivně discretes mohou být použity. 4) Značka je umístěna na železniční tratě, takže si můžete zhruba odhadnout maximální velikost (délku podložky, Šířka a šířka). Žádná konkrétní norma nerozhodl. 5) antény Reader je umístěn na spodní části motoru vozu a tedy i odhad maximální vzdálenost pro komunikaci bude max 10 stop. 6) Není backscattering technika tady od vysílací a přijímací antény se liší jak pro značku a čtenáře. Čtenář je Tx a Rx tagu jsou naladěni na 27.095MHz a Tag Tx a Rx čtenáře naladěn na 4.234Mhz. 7) Způsob komunikace z Tag pro čtenáře je FSK. Bezprostředním problémem je Nejsem dostat FSK modulátoru a demodulátoru obvod pro tuto specifikaci v podobě IC nebo obvodu.
91_1156761359.JPG

Jak stabilní nosné frekvence FSK musí být a co je minimální doba odezvy po 27 MHz byla použita? [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 4 minutách: [/color] [/size] můžete zjednodušit prostřednictvím: Vypočítat čtenář Tx frekvence má být uzavřena na 27 MHz, které mustbe násobku 3.951MHz ÷ 7 = 4,516 ÷ 8 = 565 kHz. Na straně přijímat použití precaler s variabilním rozdělením faktorem, poskytne mu čtenář frekvencí TX, pak modulovat signál tím, že mění prescaler divize. Stejná technika používá v moderních značek získat interní synchronizaci zdroj hodin.

naše společnost má anténou tagu a čtenář, to je dvojí frekvence, 27.095MHz a 4.234MHz. ve stejnou dobu, máme za předpokladu, že značku naše zákazníky. www. antlab. com. cn jsme z Pekingu.

Ahoj pan Jim Liu, můžeme diskutovat o designu v této diskusi, protože jsme se také o návrhu na 27 MHz RFID pojetí. Jste-li technické osoba, může u pls pomozte mi s obvodu demodulátoru FSK pro centrální frekvenci 4.2MHz. Právě teď je to druh naléhavé!

Ahoj všem, jsem navrhování FSK demodulátoru obvod pro můj výše popsaný projekt. Mám na mysli různé techniky, jak je popsáno v některých patentových dokumentů. ** Jedné techniky je použití ZCDs převést obdržel vlny do čtverce luštěniny a pak použít centrum laděný oscilátor v jedné cestě a dát na vstup D D f / f (obr. níže). další cesta by být připojen k vstupu hodin. Modul pracuje na základě fázový posun a fáze vést na základě vstupních frekv. Jedná se o jednoduchou techniku a má i některé nevýhody, jako je "q faktor oscilátoru shd být velmi vysoká. Může mi někdo pls odpovědi se možná úskalí tohoto návrhu při použití v praxi.
65_1157096127 . JPG

Ahoj Arjan, tam je IEEE papíru na "digitální komunikace pro železniční systémy", můžete si jej na fóru na požádání, může tento dokument vyřešit vaše problémy .......

Si zkontrolujte RFID příručka a její webové stránky. Jeho velmi dobrý zdroj pro navrhování RFID.

Ahoj všem, umožňuje pokračovat v tomto tématu dozvědět více o RFID ......... Umožňuje hovořit o pasivní tagy zde ........... Jak můžeme použít sinusový signál k moci až pasivní tag .............. můžete prosím někdo diskutovat o část elektroniky toho ..................

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back