RMS na DC převodník

V

vicky29

Guest
Vážení všichni
Chci, aby True RMS do DC převodník na design "True RMS AC voltmetr", ve které vstupní napětí může být libovolný typ signálu, jako trojúhelníkové, čtvercové nebo sine atd.. a výstupem by měla být dc voltage.i hod. zaslání odkazu na soubor, ve kterém je obvod rms do DC převodník.Prosím, pomozte mi ven, aby to fungovalo.

Také jsem cant používat žádné nákladné ICS jako max536 nebo lt1966 etc.becuase na nákladový faktor.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=587926 # 587926Díky moc
čeká na replys.

Když se frekvence je omezené (v blízkosti 100Hz), můžete použít mikrokontroléry jako AVR.Mají ADC integrované v nich.Měli byste získat mnoho vzorků od vstupního signálu a musí mít dobré přesnosti.Vaše ADC frekv.může být u 10 krát (1MHz) původního signálu s 6 nebo 8 bitů.pak je váš program je práce.poté, co dostal novou hodnotu mikro squred a dodala, že na druhých; countinuing této rutiny, jak si myslíte, že dostatečný a dalších kroků k dokončení výsledky pak poslat to na LCD.micro jako ATmega 16 je dobrá volba pro začátek

FYI.
Pokud sinput sigal je pravidelné jedno, tam je jednoduchý způsob, jak převést své efektivní hodnota na DC popisuje následovně:

Zaměstnávat AC zesilovače bohatě vstupního signálu, aby se ujistil výstupní úroveň je nad 0.7V, vyšší amplituda je lepší.Zesílený velký signál je pak vložen do dioda prsten mixer jako místní oscilátor (LO).Vstupní signál je také přivádí do mixéru a bude smíchán s signálu LO.Výrobek DC z baterie označuje hodnotu RMS vstupního signálu, neboť byl vynásoben sám s faktorem v mixéru.Můžete používat low-pass filtr filt z hodnoty DC z jiných mísením produktů (zvlnění).

může být tento jeden mohl pomoct
http://www.edn.com/archives/1995/091495/19di4.htm

Jeden z nejlepších řešení je použít lock-in zesilovač, protože může uříznout velké množství šumu, což není případ ve standardních měřících zařízení.

zkuste tyto refs.audio amatérské 2 / 83 rms AC voltmetr s db převodník
od Chares Ulrich
Moderní elektronika, červen, 1985 John Bailey t
Máte-li naprosto nutné dc ven dát zkusit uvedení RF sonda na ven dát.
Tyto designy používají AD536AKH od firmy Analog Devices, je to abit drahý, ale nízké části počítat a cheepest jak jsem zjistil.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back